De esports-games met de grootste prijzenpot

De esports-games met de grootste prijzenpot

17 mei 2022

Gamen op de computer of op een console, het wordt steeds populairder. Maar wist je dat er ook echt grote prijzen mee te verdienen is als je er competetief mee aan de slag gaat en er echt goed in blijkt te zijn. Je kunt het zien als topsport. Door veel te oefenen en te trainen, kun je ook met een esport steeds beter worden en aardig wat geld verdienen. Er zijn esports waar wel heel veel geld mee te verdienen is als je er goed in blijkt te zijn. Welke games hebben het meeste prijzengeld binnengehaald in de afgelopen tijd?

Dota2 en League of Legends

De game Dota 2 is door het gamebedrijf Valve in het jaar 2013. dit is een online battle arena spel, ook wel afgekort tot MOBA. Het spel heeft ruim 8 miljoen spelers. The International, de internationale Dota 2 competitie wordt jaarlijks wereldwijd gehouden. De best scorende teams hebben maar liefst 40 miljoen dollar te verdelen onder elkaar. Leaugue Of Legends is een spel dat net zo bekend is. Dit spel wordt afgekort ook wel LoL genoemd. Het spel dat ontwikkeld is door Riot Games, kent jaarlijkse toernooien waarbij teams van vijf tegen elkaar strijden.

Rainbow Six Siege en Counter Strike

Een andere game die populair blijft is de game Counter Strike. Dit is een first person shooter en door goede tactieken toe te passen is het mogeljk om te winnen. Als het dan gaat om de internationale toernooien die worden gespeeld, zoals de Counter Strike Global Offensive Major Champrionships, zijn er aardig hoge prijzen te winnen. Ditzelfde geldt voor de game Rainbow Six Siege, de shooter uit het jaar 2015 van de spelmaker Ubisoft Montreal.

Fortnite, Heartstone en PUBG

Naast de bekende shooters, zijn ook Fortnite, Heartstone en PUBG bekende games die veel worden gespeeld. De oudste van het stel is Heartstone, een game waarbij je met kaarten elkaar probeert te verslaan. Bij PUBG en Fortnite speel je in een immens grote wereld en probeer je elkaar af te maken en als laatste over te blijven. Een steeds nauwer worden cirkel maakt de speelwereld steeds kleiner en daardoor wordt het steeds moeilijker om elkaar te vermijden. Door als laatste over te blijven ben je automatisch de winnaar. Wanneer je dit op het niveau doet van en kampioenschap, ben je op de juiste weg om een grote geldprijs te winnen.

Nieuws