EA Sports maakt het FIFA22 Team of the Year bekend

EA Sports maakt het FIFA22 Team of the Year bekend

21 januari 2022

Eerder schreven wij voor onze Belgische zusterwebsite al over de verkiezing van het FIFA22 Team of the Year die destijds in volle gang was. Dat was met name naar aanleiding van het feit dat er zich onder de tachtig genomineerde spelers ook drie Belgisch internationals bevonden. Wat dat betreft was het voor onze eigen internationals een minder jaar, aangezien er geen enkele Oranje-speler bij de genomineerden zat. Dat wil echter niet zeggen dat de verkiezing niet interessant is voor esports in Nederland en Nederlandse spelers, want naar schatting telt ons land maar liefst meer dan anderhalf miljoen actieve FIFA22 spelers.

De verkiezing voor het FIFA22 Team van het Jaar liep van 10 tot 17 januari 2022 en deze week heeft ontwikkelaar EA Sports het verkozen team van elf spelers onthuld. Miljoenen spelers van over de hele wereld brachten eerder deze maand hun stem uit en naar aanleiding van de resultaten zullen er de komende weken verschillende exclusieve Team of the Year items live gaan in FIFA Ultimate Team.

Welke spelers hebben het FIFA22 Team of the Year gehaald?

Het FIFA22 Team van het Jaar bestaat ook dit jaar weer uit grote namen die ook bij het internationale offline voetbal regelmatig de spotlights halen. In dat opzicht komen de esports in Nederland en wereldwijd in FIFA22 dan ook erg goed overeen met de realiteit. Zoals gewoonlijk was de verkiezing opgedeeld in vier categorieën, Aanvallers, Middenvelders, Verdedigers en Keepers, en op basis van de ontvangen stemmen heeft dat geresulteerd in een zogenaamde 4-3-3-formatie.

FIFA22 Team of the Year: Aanvallers

De drie verkozen aanvallers zijn eigenlijk weinig verrassend te noemen, aangezien zowel Kylian Mbappé als Robert Lewandowski een fenomenaal jaar 2021 achter de rug hebben, en Lionel Messi nog altijd tot de allerbesten behoort. Zo werd Mbappé vorig jaar de jongste speler in de geschiedenis van de Ligue 1 om de 100 doelpunten te bereikte, terwijl Lewandowski het historische record qua doelpunten in één kalenderjaar in de Bundesliga aan diggelen schoot met 43 goals. Messi kon vooral rekenen op veel historische waardering van de stemmers, al won de kleine Argentijn ook voor de tweede keer in z’n carrière de Copa América vorig jaar en werd hij verkozen als beste speler van het toernooi.

FIFA22 Team of the Year: Middenvelders

Het driemans-middenveld van het FIFA22 Team van het Jaar wordt gevormd door Kevin de Bruyne, Jorginho, en N’Golo Kanté, die alle drie actief zijn in de Engelse Premier League. Geen enkele speler in de league creëerde meer kansen dan De Bruyne in het gehele jaar 2021, terwijl Jorginho met Chelsea de Champions League en met Italië het Europees Kampioenschap won. Als één van de beste verdedigende en box-to-box middenvelders van de laatste twintig was het daarnaast geen verrassing dat ook Kanté de uitverkoren elf haalde.

FIFA22 Team of the Year: Verdedigers

Het centrale duo van het FIFA22 Team van het Jaar bestaat uit Ruben Dias van Manchester City, de verdediger met het hoogste winstpercentage van alle verdedigers in de Europese topcompetities, en PSG captain Marquinhos. Op de vleugels hebben Achraf Hakimi, die afgelopen zomer voor zo’n € 50 miljoen de overstap van Inter Milan naar PSG maakte, en de Portugese alleskunner Joao Cancelo van Man City een plekje veroverd.

FIFA22 Team of the Year: Keeper

De Italiaanse Gianluigi Donnarumma werd tenslotte verkozen tot beste doelman van het jaar, onder meer dankzij zijn basisplek bij kersvers Europees kampioen Italië. De 22-jarige PSG-doelman werd ook als eerste keeper ooit verkozen tot beste speler op een EK.

Nieuws