Esports Talenten Ontwikkeling Programma van H20 Esports Campus gaat weer van start

Esports Talenten Ontwikkeling Programma van H20 Esports Campus gaat weer van start

7 maart 2023

Als speler en fan van gaming en esports in Nederland hoeven we je niet te vertellen hoe snel de wereld van het professionele gamen de afgelopen jaren gegroeid is. Het niveau van populaire esports-titels als League of Legends en Counter-Strike: Global Offensive, en van het competitief gamen in het algemeen, is de laatste tien à vijftien jaar enorm omhoog gegaan, en het leven van een pro gamer draait ondertussen al om veel meer dan enkel zo veel mogelijk tijd doorbrengen achter het beeldscherm. Naast in-game skills is het ook steeds belangrijker om fysiek en mentaal top te zijn, zodat je optimaal kan presteren wanneer de situatie daarom vraagt. Daarom organiseert de H20 Esports Campus in Purmerend binnenkort de volgende editie van haar Esports Talenten Ontwikkeling Programma (TOP).

Wat is het TOP precies?

Om tegenwoordig ook maar te hopen ooit de top van esports in Nederland te bereiken, is het van belang dat je zowel fysiek als mentaal in topvorm bent. Naast het gamen zelf is het essentieel dat je zowel je lichaam als je geest zodanig traint dat je succesvol om kan gaan met een steeds hogere prestatiedruk, steeds meer druk, en steeds sterkere tegenstanders. Dat gaat van dagelijkse in-game training en tactische sessies met gespecialiseerde coaches tot het aanhouden van een passend voedingsschema en het onderhouden van een gezond slaapritme, om maar enkele voorbeelden te noemen.
“Hiervoor [om fysiek en mentaal top te zijn] moet jij jezelf goed leren kennen en hoe jij naar de beste versie van jezelf toe kan werken”, valt te lezen in de beschrijving van het Esports Talenten Ontwikkeling Programma op de website van H20 zelf, “Dit gaan we dan ook doen tijdens TOP. Bijvoorbeeld esporters die in een team zitten moeten leren hoe ze goed met hun team communiceren, wat hun rol binnen het team is en hoe ze de leiding moeten nemen binnen hun rol. Kortom, esports is een levensstijl”.

In de praktijk betekent dit dat deelnemers aan het Talenten Ontwikkeling Programma van de H20 Esports Campus training en advies krijgen van uiteenlopende soorten professionals met specifieke ervaring binnen de esports-sector. Denk daarbij, bijvoorbeeld, aan coaches en (voormalige en huidige) professionele esporters, maar ook aan diëtisten, slaapdeskundigen en social media experts. Op die manier wil het programma een optimale omgeving creëren waarbinnen esports-talenten hun ambities kunnen na jagen.

Drie sessies in totaal

Het mooie aan het Talenten Ontwikkeling Programma van H20 is dat het volledige programma in relatief weinig tijd doorlopen wordt. Er worden in totaal drie sessies georganiseerd in de H20 Esports Campus in Purmerend. Iedere sessie focust op een bepaald thema dat relevant is voor het leven van een professionele gamer en neemt één weekend in beslag.

  • Weekend 1: 18 – 19 maart
  • Weekend 2: 8 – 9 april
  • Weekend 3: 22 – 23 april

Op de officiële website van de H20 Esports Campus vind je alle praktische informatie met betrekking tot het programma. We kunnen in ieder geval wel al melden dat eten en drinken geregeld wordt voor deelnemers, net als accommodatie (mocht dat nodig zijn).

Nieuws