Geen Nederlanders in FIFA22 Community Team of the Season dit jaar

Geen Nederlanders in FIFA22 Community Team of the Season dit jaar

3 mei 2022

EA Sports, de ontwikkelaar van FIFA22, maakte eind vorige week het langverwachte FIFA22 Community Team of the Season bekend en er blijken dit jaar geen Nederlandse spelers in te zitten. Het Community TOTS is een selectie van vijftien professionele voetballers die één keer per seizoen door FIFA-spelers verkozen wordt. Naast de Community-categorie zijn er ook nog andere categorieën, zoals Eredivisie TOTS en Premier League TOTS, en ieder team wordt na bekendmaking beschikbaar gemaakt in de FUT mode van FIFA 22.

Fan favorites

Het Community Team of the Season kan dus gezien worden als een selectie van voetballers die favorieten zijn onder de spelers van FIFA zelf. Er kon worden gekozen uit een totaal van honderd genomineerde spelers uit verschillende competities en landen, waarvan er uiteindelijk vijftien overbleven. Deze selectie werd op 29 april van dit jaar bekendgemaakt door de EA Sports FIFA account op Twitter en daaruit is gebleken dat er dit jaar geen Nederlanders tot de uitverkorenen behoren.

Daarentegen telt de vijftienkoppige selectie wel veel grote namen die Nederlandse voetballiefhebbers ongetwijfeld zullen kennen, waaronder voormalig FC Groningen- en Ajax-speler Luiz Suarez, Belgisch international Yannick Carrasco, en Bayern-aanvaller Serge Gnabry. Eerstgenoemde is met een rating van 96 ook gelijk de sterspeler van het team. Daarnaast bevat het team ook enkele minder bekende namen, zoals Tyrick Mitchell, linksback van Premier League-club Crystal Palace, Tino Livramento, rechtsback van het Engelse Southampton, en de Franse middenvelder Maxence Caqueret van Olympique Lyon.
Hieronder vind je een kort overzicht van het hele FIFA22 Community Team of the Season:


NAAM

RATING

POSITIE in FIFA

Luis Suarez

96

Spits

Hugo Lloris

95

Keeper

Aymeric Laporte

94

Centrale verdediger

Yannick Carrasco

92

Linksmidden

Serge Gnabry

92

Rechtsmidden

Wilfried Zaha

92

Linksvoor

Fred

91

Verdedigende middenvelder

Gerard Moreno

90

Spits

John McGinn

90

Verdedigende middenvelder

Maxence Caqueret

90

Centrale middenvelder

Conor Coady

89

Centrale verdediger

Karim Adeyemi

89

Spits

Tyrick Mitchell

88

Linksback

Jean-Clair Todibo

88

Centrale verdediger

Tino Livramento

88

Rechtsback

Spelen met TOTS-spelers

Zoals we al eerder schreven, is het mogelijk om de spelers uit de verschillende Teams of the Season te unlocken in FIFA22. Zodra een Team of the Season officieel wordt bekendgemaakt, worden de verkozen spelers en hun nieuwe ratings ook beschikbaar in de game zelf. Je kan ze op verschillende manieren bekomen, onder meer door te handelen op de transfermarkt, via packs, en door deel te nemen aan speciale Squad Building Challenges.

Daarnaast kan je zelf ook stemmen op de Teams of the Season die nog verkozen moeten worden. Tussen 29 april en 19 juni worden er maar liefst zestien selecties verkozen, waaronder het CONMEBOL Team of the Season, het Eredivisie Team of the Season, en het Ultimate Team of the Season. Om je stem uit te brengen kan je via deze link de website van EA bezoeken, zodat er in de komende selecties hopelijk meer Nederlandse spelers zullen zitten.

Nieuws