H20 Esports Campus Amsterdam gaat samenwerken met Shure

H20 Esports Campus Amsterdam gaat samenwerken met Shure

24 mei 2022

Zo’n maand geleden schreven we over de opening van het eerste virtual sports centre van Nederland, de H20 Esports Campus in Purmerend, en het project heeft sindsdien niet stilgestaan. Sterker nog, het team achter de campus werkt non-stop aan het promoten en uitbreiden van de mogelijkheden, en de recent aangekondigde samenwerking met Shure is daarvan een uitstekend voorbeeld. De gerenommeerde Amerikaanse fabrikant van audioapparatuur gaat de Esports Campus helpen om klanten en gasten van de campus een optimale audio-ervaring te bieden.

Wat is Shure?

Zoals we net al schreven, is Shure een fabrikant van high-quality audioapparatuur, waaronder (draadloze) microfoons, onderdelen van platenspelers en geavanceerde in-ear systemen. Het is dan ook niet verbazend dat veel van hun producten wereldwijd worden gebruikt door enkele van de beste esporters, streamers, content creators, en podcast hosts. Dankzij de samenwerking met de Amerikanen krijgt H20 de beschikking over MV7-microfoons en het draadloze systeem QLX-D Digitaal.

“We zijn verheugd om samen te werken met H20 om een nieuwe generatie gamers en streamers te ondersteunen”, zegt Christian Husingen, Associate Director voor Consumer Audio bij Shure, over de samenwerking, “De professionele gaming-industrie is een prioriteit voor ons en we willen deze niet alleen koesteren door uitstekende gear te leveren, maar ook door samenwerkingen op te zetten die de ontwikkeling van esports faciliteren. H20 Esports Campus is een unieke plek waar tech talent samen kan komen, van elkaar kan leren en doorgroeien en we zijn er trots op om daar op actieve wijze deel van uit te maken”.

Grote stap vooruit

Met de draadloze MV7-microfoons van Shure kan de Campus zorgen voor een naadloze integratie met alle podcast-, gaming-, en streamingactiviteiten. Voor de tech fans: Iedere microfoon beschikt over zowel USB- als XLR-aansluitingen, en gebruikers kunnen kiezen om deze afzonderlijk of tegelijkertijd te gebruiken. Het draadloze QLX-D-systeem is dan weer perfect voor gebruik bij grote events en toernooien, bijvoorbeeld. Dit is ook een belangrijke stap vooruit voor H20, want de Campus moet ook een referentie worden qua esports in Nederland en de daarbij horende evenementen.

“Door de samenwerking met Shure kunnen wij de nodige extra kwaliteit bieden aan onze gasten en klanten van de Esports Campus”, aldus Matthijs Vink, medeoprichter en Chief Compliance Officer bij H20 Esports Campus Amsterdam, “Zowel bij streaming, podiumpresentaties als broadcasting kunnen wij met de producten van Shure een volgende stap maken in het faciliteren van een topproductie voor o.a esports producties, gaming gerelateerde events evenals congressen in ons Rabo Esports Stadium”.

Dankzij de premium producten van zullen zowel studenten als leden en bezoekers van de Campus optimaal gebruik kunnen maken van de uitgebreide faciliteiten. De microfoons en systemen van Shure zullen zorgen voor een ongeëvenaarde audio-ervaring tijdens events, streams, workshops en post-game interviews. Nu is het uitkijken naar de eerste toepassingen bij H20 in de praktijk.

Nieuws