Informatie over de RLCS Spring Major

Informatie over de RLCS Spring Major

28 juni 2022

De Rocket League Championship Series staat op het punt van aanbreken. Deze week zal het kampioenschap worden gehouden en dit is dan ook meteen de laatste Major van het seizoen. De Spring Split komt aan het einde en de deelnemers zijn ook al bekend gemaakt. Onder de bekende spelers die mee zullen doen, vind je onder andere TEAM BDS. Dit was de grote winnaar van de Winter Major. Ze zullen deze ronde dan ook zeker niet overslaan. Tijdens de Spring Split, hebben verschillende teams zich via 3 regionale competities in kunnen schrijven en hun best kunnen doen om een plekje te bemachtigen in de internationale Major. Er zijn in totaal zestien teams die mee doen aan de Spring Major. Bij het laatste toernooi krijgen de teams punten. Hiermee kunnen ze zich kwalificeren voor het wereldkampioenschap dat later in het seizoen zal plaatsvinden.

De eerste Spring Major zal ook in Europa worden gehouden. Tijdens de Major was het in Stockholm, maar nu is het de beurt aan Londen om het evenement te houden. Vanaf 29 juni tot en met 3 juli wordt het daar gehouden en is het evenement ook te volgen vanuit de Copper Box Arena via de broadcasts. Het commentaar is wel in het Engels, maar voor de Nederlandse fans is het evenement ook gewoon goed te volgen doordat er ook mogelijkheden zijn om de broadcast in het Nederlands te bekijken. Rocket Benelux zal de wedstrijd uitzenden op hun Twitch kanaal en daar krijg je dan ook Nederlands commentaar te horen.

Een andere aanpak in het wedstrijdschema

Er is gekozen om het wedstrijdschema er anders uit te laten zien ten opzichten van de vorige twee Majors die er zijn gehouden. Zo is er deze keer geen poulefase, maar draait het gehele toernooi uit van een double elimination bracket.

De zestien deelnemende teams zijn ingedeeld in de Upper Round 1. In deze ronde spelen ze het op tegen elkaar tegen de best of five. Daarnaast zijn er de Upper Semifinals en de finale Best of Seven. Er volgt ook een Lower Quarterfinale ronde, de semifinals en de finale. Tijdens de Grand Finals.

De deelnemers

Europa en Noord-Amerika hebben de meeste teams naar de Major gestuurd. Van beide regio's zijn vijf teams die meedoen en die strijden voor de winst. Net zoals de voorgaande edities, zal deze ronde ook weer een groot succes worden met veel toeschouwers.

Nieuws