Kakelverse nieuwtjes uit de Nederlandse eSport-wereld!

Kakelverse nieuwtjes uit de Nederlandse eSport-wereld!

4 april 2022

Ledere fanatieke gamer die zijn hobby serieus neemt, probeert op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen die zich in en rond bepaalde games afspelen. Houd je van eSport? Dan is het helemaal belangrijk om goed bij te blijven wat nieuwtjes betreft. Als enthousiaste eSporter kun je hier terecht voor het laatste nieuws uit de wereld van de Nederlandse eSport!

Winnaars eerste seizoen Hearthstone Grandmasters 2022 zijn bekend!

Het eerste seizoen van de game Hearthstone Grandmasters zit er alweer op en heeft uiteraard enkele winnaars opgeleverd. In drie mondiale regio's, namelijk het Aziatisch-Pacifische gebied, Europa en Amerika, gingen de beste spelers van Hearthstone in februari en maart 2022 met elkaar de strijd aan voor de prijzen en natuurlijk voor de eeuwige roem. Er kwamen per regio drie winnaars uit de bus, namelijk Mighty, Jarla en Pascoa, die met hun overwinning ook een ticket voor het wereldkampioenschap van deze game in de wacht gesleept hebben.

Annulering van E3-evenement

Het zit niet mee met het beroemde eSport-evenement E3. De afgelopen jaren moest dit mondiaal grootste gaming- en entertainment evenement - dat al sinds 1995 bestaat - vanwege de coronacrisis gecancelled worden. Helaas is ook de editie van dit jaar, de E3 2022, door de organisatie geannuleerd. De annulering werd al eerder aangekondigd, waarbij aangegeven werd dat het evenement sowieso zonder toeschouwers georganiseerd zou worden of eventueel alleen als digitaal format aangeboden zou worden. Het vermoeden dat nu dominant is, is dat E3 in 2023 versterkt terugkeert. De organisatoren achter het evenement beloven voor 2023 namelijk 'een vernieuwde showcase die nieuwe videogames en industriële innovaties laat zien'. Dat belooft natuurlijk veel goeds, maar helaas zullen we nog even geduld moeten hebben!

Het H20 Virtual Sports Centre in Purmerend is nu toch echt open!

Halverwege maart 2022 gebeurde waar veel eSport-liefhebbers al een tijd naar uitkeken. Die dag ging in Purmerend het H20 Virtual Sports Centre open. In totaal is er een oppervlakte van maar liefst 400 m3 beschikbaar gekomen als playground voor Virtual Reality-games en Augmented Reality (AR). Volgens Dirk Tuip, de oprichter van H20 in Purmerend, is het de bedoeling dat het nieuwe eSport-centrum een brug gaat vormen tussen eSport en de traditionele sportsector. In het centrum worden toernooien en evenementen georganiseerd en kunnen deelnemers allerlei games spelen op een hoog niveau. Een van de populairste games in H20 is op dit moment HADO. Dit spel vormt een combinatie van het geliefde vechtspel Street Fighter en het onschuldig ogende spel trefbal.

Nieuws