Lando Norris verwacht steeds meer Simracers naar Formule 1

Lando Norris verwacht steeds meer Simracers naar Formule 1

22 februari 2022

Formule 1 coureur Lando Norris verwacht dat er steeds meer esport racers zullen doorstromen naar Formule 1. Voorheen was het voornamelijk zo dat heel veel Formule 1 racers een carrière hebben gehad in de kartwereld, alleen kan niet iedereen het financieel opbrengen om te karten. Esports is dan een goedkoop alternatief voor het karten, maar het biedt racers wel de mogelijkheid om te oefenen en beter te worden, zodat er wellicht wel een toekomst in de echte racewereld inzit. Norris is er ook blij mee dat dit goedkopere alternatief bestaat.

Norris zit zelf ook geregeld in de simulator. Hij heeft er een in zijn huis staan en is daarnaast ook eigenaar van esports-team Quadrant. Het simracen is voornamelijk in de coronatijd populair geworden. Hij verwacht dat esports misschien wel de toekomst van het echte karten over kan nemen. Cem Bölükbasi, de nu bekende Formule 2 racer, is zijn carrière ook gestart als simracer. Hij is dus een voorbeeld van iemand die als simracer overgestapt is op het echte racen. Hij had al wel wat ervaring in de autosport, maar hij kwam pas in het jaar 2017 in de schijnwerpers doordat hij de Formule 1 eSports Series had gewonnen.

Norris verwacht dat we dit vaker zullen zien. Hij legt wel uit dat Bölükbasi niet direct van het simracen in de echte auto's is gestapt. Hij heeft wel degelijk ervaring met het rijden in auto's. Het is wel zo dat steeds meer mensen zich aanmelden voor esports en meedoen aan de wedstrijden, omdat ze het echte karten niet kunnen veroorloven. Het is goed dat steeds meer mensen dit doen, zodat de basis voor het simracen steeds groter wordt. Hierdoor zullen er ook steeds meer wedstrijden worden gehouden naar mate het populairder wordt en hebben ook mensen die het karten niet kunnen veroorloven eventueel in de prijzen vallen met het racen.

De ontwikkeling op het gebied van simracen staat ook zeker niet stil. Je merkt het niet alleen aan de mogelijkheden die er zijn op het gebied van de wedstrijden, maar ook zeker op het gebied van de credits en de uitbreidingen die er in de games zelfs zijn. De graphics worden steeds beter, waardoor het een echte beleving wordt om mee te doen aan de digitale races. De spelbeleving is ook optimaal, doordat je net als met het echt echte racen strijd voor felbegeerde titels.

Nieuws