Max Verstappen en Heineken gaan nieuwe racing sim game maken

Max Verstappen en Heineken gaan nieuwe racing sim game maken

23 februari 2023

Dat regerend wereldkampioen Formule 1 Max Verstappen een groot fan is van sim racing en gaming is algemeen bekend. Hij nam in januari nog deel aan de vijfde en laatste race van Le Mans Virtual Series, op het Circuit de la Sarthe waar ook de beruchte 24 Uur van Le Mans gereden wordt, maar dat eindigde in een teleurstelling voor de Nederlander. Hij maakte deel uit van Team Redline en lag lange tijd op koers om de race te winnen, totdat technische problemen ervoor zorgde dat hij zijn connectie en daarmee ook zijn kansen op een mooie finish kwijtraakte. Daar was Verstappen na afloop op z’n zachtst gezegd niet blij mee en nu heeft biermerk Heineken laten weten dat het samen met de wereldkampioen ene nieuw racing simulation game gaat ontwikkelen als onderdeel van haar Player 0.0 project. Of het één met het ander te maken heeft, is niet duidelijk, maar het is zeker een interessante ontwikkeling.

Focus op verantwoordelijke consumptie

Player 0.0 is een gloednieuw gaming platform dat momenteel ontwikkeld wordt door Heineken voor de fans van het merk, en van esports in Nederland en de rest van de wereld in het achterhoofd. Alhoewel het project nog in de kinderschoenen staat, heeft de bierbrouwer wel al laten weten dat het doel van het project is om spelers de kans te geven om te racen tegen wereldberoemde professionele coureurs. Hoe het er precies uit gaat zien, zal binnenkort duidelijker worden, maar het staat vast dat Heineken het Player 0.0-project groots aanpakt. Daarbij speelt ook mee dat het bedrijf al jarenlang een van de grootste en meest zichtbare sponsors van het jaarlijkse Formule 1-circus is.

Daarbij wil het Nederlandse bedrijf ook focussen op haar “When you drive, never drink”-campagne, met als doel het promoten van de verantwoordelijke consumptie van alcohol. Heineken werkte daarvoor eerder al samen met verschillende andere professionele coureurs, waaronder Nico Rosberg, Sergio Perez en Daniel Ricciardo. De stap naar een deal met Max Verstappen was dus een meer dan logische, zeker gezien het feit dat Verstappen, net als Heineken zelf, ondertussen een wereldberoemd Nederlands merk is geworden. Dat bevestigde de coureur zelf ook na aankondiging van de samenwerking.

“Gezien het feit dat ik zelf uit Nederland kom, is het heel speciaal voor mij om nu samen te gaan werken met een iconisch Nederlands merk als Heineken”, zei Verstappen, “Mensen die mij kennen, weten dat ik zeer vastberaden ben en als coureur weet ik dat er geen ruimte voor fouten is. Daarom ben ik verheugd om deel uit te gaan maken van de ‘When you drive, never drink’-campagne om meer zichtbaarheid te geven aan het belang van verantwoordelijke consumptie. Daarnaast ben ik zelf een enthousiaste gamer en sim racer, dus vind ik ook het ook heel spannend om mee te werken aan het nieuwe gaming project dat momenteel ontwikkeld wordt onder de naam Player 0.0”.

Nieuws