Nieuw seizoen Fortnite is aangebroken!

Nieuw seizoen Fortnite is aangebroken!

8 juni 2022

Eindelijk is het dan zo ver: het derde seizoen van de razend populaire free-to-play battle royale game Fortnite is live gegaan. Enkele dagen na de afronding van het tweede seizoen van Chapter 3 kunnen spelers dus al verder met seizoen drie. Net als voor de lancering van vorige seizoenen heeft ontwikkelaar Epic Games ook deze keer weer heel wat aanpassingen gedaan aan het Fortnite-eiland. Het nieuwste seizoen van het spel heeft de titel Vibin’ gekregen en dat is ook waar het hele verhaal de komende maanden om zal draaien.

Harmonie als het nieuwe normaal

Zoals je waarschijnlijk weet, wordt het Fortnite-avontuur opgedeeld in verschillende Chapters, die op hun beurt weer verdeeld zijn in verschillende seizoenen. Het nieuwste seizoen is, bijvoorbeeld, seizoen drie van Chapter 3. Een seizoen duurt meerdere maanden en eindigt met een grote missie. Voor het einde van het vorige seizoen bestond deze uit het verslaan van vijandelijke eenheden met behulp van een reusachtige robot.

Nu de vijand echter is verslagen, lijkt de vrede en de rust teruggekeerd te zijn op het eiland. De naam van het nieuwe seizoen is dan ook niet voor niets Vibin’ geworden, want de vibe op het eiland is duidelijk helemaal omgeslagen. Zo heeft Epic Games een Rave Cave met keiharde muziek en neon-vloeren gebouwd op het eiland en kunnen spelers ook een bezoekje brengen aan een huis pretpark mét rollercoaster. De bekende Ballers, voertuigen in de vorm van een bal met een stoel voor één persoon in het midden die te vinden zijn op het eiland, worden gebruikt om ritjes op de achtbaan te maken.

Er is ook een heel nieuw gebied toegevoegd dat op het eerste gezicht nog het meest doet denken aan een massief groot festival, zoals Tomorrowland of Burning Man. Het gebied, genaamd Reality Falls, is volledig fluorescerend, waardoor alle elementen in de omgeving felle kleuren hebben. Centraal in Reality Falls staat een gigantische lichtgevende boom midden in een veld van reuzenpaddestoelen, waarvan de functie nog niet helemaal bekend is gemaakt. In dit gebied kunnen spelers ook met behulp van speciale zaadjes nieuwe bomen planten. Aan die bomen zullen na verloop van tijd dan in-game items als wapens en armor groeien die ze kunnen gebruiken om te spelen.

Beesten temmen en sparen voor Darth Vader

In eerdere seizoenen waren de wilde dieren op het eiland voornamelijk een extra bron van zorgen, maar dat is in seizoen drie helemaal anders. Spelers kunnen nu namelijk ook op wilde zwijnen of wolven springen om ze te temmen en er daarna op te rijden. De bewegingssnelheid van het personage in kwestie gaat hierdoor omhoog, terwijl er nog altijd geschoten kan worden op vijanden.

Ook op het vlak van speelbare personages brengt Vibin’ heel wat nieuwigheden, zeven om precies te zijn, voor spelers met een Battle Pass. De meest begeerde toevoeging is ongetwijfeld Star Wars bad guy Darth Vader, die kan worden unlocked op level 90 (of niveau 10). Epic Games heeft al aangekondigd dat deze zomer ook Indiana Jones beschikbaar zal worden gemaakt als personage in Fortnite.

Nieuws