Rocket League team Solary doet goede zaken tijdens Dacia Spring Cup

Rocket League team Solary doet goede zaken tijdens Dacia Spring Cup

11 mei 2022

Tijdens de eerste Europese regional in aanloop naar de Rocket League Spring Split Major en het officiële wereldkampioenschap, die respectievelijk zullen plaatsvinden eind juni en in augustus, hebben enkele Nederlandse spelers een uitstekende indruk gemaakt. Het van origine Franse Rocket League team Solary wist met een roster van drie Nederlanders het podium te bereiken tijdens de Dacia Spring Cup die van 5 tot 8 mei werd georganiseerd door Psyonix, de developer achter Rocket League. Opnieuw een mooi resultaat waarmee ook de esports in Nederland weer zeer positief in het nieuws komen.

Nieuwe gezichten

De Dacia Spring Cup, die werd gewonnen door de van origine Zwitserse esports organisatie Team BDS, telde dit jaar heel wat nieuwe teams en gezichten. Zo stapte het volledige roster van regerend Europees kampioen Rocket League Team Queso over naar Moist Esports, terwijl de uiteindelijke winnaar Team BDS in de voorbereiding voor het eerst in haar bestaan de line-up aanpaste door de Spanjaard Marc “MarC By8” Domingo te vervangen door de Fransman Enzo “Seikoo” Grondein, om maar enkele voorbeelden te geven.

Het eerdergenoemde Solary was ook een nieuwkomer voor de eerste regional van het jaar. De in het Franse Tours gevestigde esports organisatie wordt geleid door de Amerikaanse hoofdcoach James “JG7” Guarino, de Franse coach Florian “Fuury” Marquis en zijn landgenoot Azelios als manager. De line-up zelf bestond echter uit drie Nederlandse spelers, namelijk Mike “Mikeboy” Verkuijlen, Thomas “ThO” Binkhorst, en Ole “oaly” van Doorn. Alhoewel het team onder Franse vlag speelt, is het Nederlandse aandeel in de recente successen dus aanzienlijk.

Goede flow te pakken

Na een mooie tweede plek bij de Olympische Intel World Open, waar de eerdergenoemde drie spelers het Nederlandse eTeamNL vertegenwoordigde, werd in dezelfde formatie ook deelgenomen aan de Dacia Spring Cup. Dat bleek een uitstekend idee, want als team Solary werd gelijk indruk gemaakt door in de eerste rondes, onder meer, het Britse Endpoint en het in Londen gevestigde Dignitas verslagen. Via een verliespartij tegen de latere verliezend finalist Moist Esports kwam Solary in de lower bracket terecht. Daarin werd de goede vorm echter weer doorgezet en bleek uiteindelijk de finale het eindpunt. Moist Esports bleek daarin opnieuw te sterk, maar de derde plek wisten de Nederlanders wel veilig te stellen.

De finale van de Dacia Spring Cup ging tussen Moist en Team BDS, de dominante factor in de upper bracket van het toernooi. Waar de upper bracket finale nog nipt werd gewonnen van Moist, bleek de replay van die match-up in de grote finale een gemakkelijkere prooi voor de Zwitsers. Ze wonnen met 4-0 en pakte zo naast 401 belangrijke RLCS Circuit Ranking Points, welke uiteindelijk de ranking voor de kwalificatie voor de Spring Split Major en het wereldkampioenschap zullen bepalen, ook nog een cash prize van $30.000. Het als derde geëindigde Solary verdiende 300 punten voor de ranking en een geldprijs van $10.000. De eerstvolgende regional is de Amerikaanse 7-Eleven Slurpee Cup, die volgende week zal plaatsvinden.

Nieuws