Team Gullit en Samsung zetten samen pop-up store op in Utrecht

Team Gullit en Samsung zetten samen pop-up store op in Utrecht

5 april 2022

Een interessante ontwikkeling op het gebied van esports in Nederland: in samenwerking met de Koreaanse multinational Samsung heeft Team Gullit een gloednieuwe pop-up store geopend in Utrecht. De tijdelijke winkel heet officieel de Samsung Galaxy Gaming Experience en geeft voorbijgangers de kans om het in FIFA22 op te nemen tegen professionele esporters. Volgens de planning zal de pop-up store van Team Gullit en Samsung een week lang te bezoeken zijn op Utrecht Centraal, vlakbij perron 18-19.

Meer dan een spelletje

De Samsung Galaxy Gaming Experience, die de hele week lang van 8 uur ’s ochtends tot 8 uur ’s avonds open zal zijn, biedt echter meer dan de mogelijkheid om het op te nemen tegen FIFA22 pro’s. Zo worden er verschillende gaming challenges georganiseerd waarmee bezoekers allerlei mooie prijzen kunnen winnen, zoals mobiele telefoons (inclusief de Samsung Galaxy S22 Ultra, het nieuwste model van de fabrikant). Naast het uitdagen van professionele spelers kunnen bezoekers het in strafschoppenreeksen ook opnemen tegen hun vrienden in een poging zichzelf tot de ultieme Penalty Koning te kronen.

“Voor Team Gullit is dit de grootste offline activatie die wij tot op heden georganiseerd hebben”, vertelde Corné Dubelaar, oprichter van Team Gullit tijdens de opening van de popu-up store, “Als FIFA-academie opereren wij veelal online. Samen met Samsung creëren wij nu een week lang een offline hub, waar mensen uit de community langs kunnen komen om het op te nemen tegen hun favoriete FIFA-spelers. Daarnaast vormt deze pop-up store voor ons de perfecte mogelijkheid om in contact te komen met mensen die nog niet bekend zijn met Team Gullit”.

Ook bij Samsung is men enthousiast over de samenwerking met Team Gullit, die overigens al sinds oktober 2021 een feit is. Zo is het bedrijf shirtsponsor van de academie, zowel fysiek als in-game, en sponsort ze ook de Team Gullit Community Cup, waarvan de finale overigens in de pop-up store bekeken kan worden. “Samsung is blij om de grote groep fanatiek gamers in Nederland een bijzonder ervaring aan te kunnen bieden”, zegt Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager MX bij Samsung in Nederland, over de nieuwe pop-up store in Utrecht, “De Samsung Galaxy Gaming Experience brengt technologie en entertainment samen op een plek waar ook veel reizigers samenkomen. We zijn enthousiast over de eerste activatie op het gebied van gaming en esports”.

Als je zelf dus een grote fan van FIFA22 bent, en tussen 2 en 10 april langs Utrecht Centraal komt, ga dan zeker eens langs bij de Samsung Galaxy Gaming Experience bij perron 18-19. Tussen 08:00 en 20:00 maak je er dagelijks kans op ontmoetingen met professionele spelers en allerlei mooie prijzen.

Nieuws