Dynamo Esports Center organiseert kwalificaties voor City Showdown

Dynamo Esports Center organiseert kwalificaties voor City Showdown

29 november 2022

Ben je een groot fan van esports in Nederland en droom je ervan om jouw eigen stad te vertegenwoordigen op landelijk niveau? Dan is het komende City Showdown event misschien wel hét event voor jou. Op 14 januari 2023 wordt er in het Rotterdamse Grafisch Lyceum uitgemaakt welke stad in Nederland de beste esports teams en spelers van het land heeft. Op die dag nemen Breda, Eindhoven, Leeuwarden en Rotterdam het namelijk tegen elkaar op in drie verschillende populaire esports-titels, FIFA23, Rocket League en League of Legends, om mooie prijzen te winnen en om zich tenminste een jaar lang de beste esports-stad van Nederland te mogen noemen.

Voorbereidingen in Eindhoven al begonnen

Elk van de vier deelnemende steden is vrij om haar voorbereiding vorm te geven en voor Eindhoven zal deze hoofdzakelijk plaatsvinden bij het Dynamo Esports Center. Op de plek waar vroeger de fitnessruimte van het Dynamo-pand zat, aan het Catharinaplein 21 te Eindhoven zelf, zit nu een state-of-the-art gaming facility die volledig gericht is op zowel recreatieve als competitieve esports in Nederland. De gaming spot is bedoeld voor “alle gamende jeugd in en rondom Eindhoven”, zoals valt te lezen op de officiële Dynamo Esports Center website, en is uitgerust met een grote hoeveelheid aan verschillende consoles, waaronder Playstations, Nintendo Switches, en volledig uitgeruste gaming computers. De faciliteiten bieden de mogelijkheid om allerlei activiteiten en events te organiseren op het gebied van gaming, zoals bijvoorbeeld toernooien en workshops, maar ook community sessions om andere gamers te leren kennen buiten het beeldscherm om.

In de weekenden van 3 en 4 december en 10 en 11 december 2022 zullen in het Dynamo Esports Center de Eindhovense kwalificatierondes plaatsvinden voor het City Showdown main event in januari 2023. Alle drie de titels van het main event (FIFA23, League of Legends, Rocket League) zullen worden gespeeld en het kwalificatietoernooi is open voor alle spelers die werken, wonen en/of studeren in de regio Eindhoven. Mocht je zelf in die categorie vallen en als het je leuk lijkt om mee te doen, dan kan je jezelf inschrijven via het Discord-kanaal van Dynamo of via een door het City Showdown team opgezette Google Doc.

In samenwerking met SintLucas

Voor de organisatie van de City Showdown Eindhoven wordt het Dynamo Esports Center ondersteund door het SintLucas in Eindhoven. Als “vakschool voor creatief talent”, zoals de school zichzelf beschrijft, is het SintLucas een ideale partner voor een esports event dat naar verwachting veel studenten zal trekken. Het instituut begeleidt creatief talent naar een mooie toekomst en draagt zo tegelijkertijd bij aan een positieve evolutie binnen de snel veranderende moderne samenleving. Dat sluit per definitie mooi aan bij de groeiende markt voor esports in Nederland. Overigens gaat het SintLucas niet alleen samenwerkingen aan binnen de esports-sector, maar met heel wat uiteenlopende soorten partijen, waaronder reclamebureaus, radio en televisie, en allerlei soorten content creators.

Nieuws