Het laatste nieuws uit de wereld van eSport

Het laatste nieuws uit de wereld van eSport

13 december 2021

eSports zijn de afgelopen jaren wereldwijd, en zeker ook in Nederland, een stuk populairder geworden. Steeds meer gamers sluiten zich aan bij gamegroepen voor eSports. Daarbij valt er in de wereld van eSports, als je goed bent in een of meer games, veel geld te verdienen. Maar van welke recente ontwikkelingen en nieuwtjes moet je echt op de hoogte zijn als je een fan van eSports bent? In dit blog kun je het mest recente nieuws lezen over uit de gamewereld van de eSports.

De populairste eSport games van dit moment

Een paar jaar geleden stond de game Fortnite met stip op 1 als populaire eSport. Tegenwoordig zijn er echter diverse andere spellen die je als fanatieke eSporter hoe dan ook niet mag missen. In het rijtje van geliefde spellen van Nederlandse eSporters, doen met name games als FIFA 2022, de klassieker onder de klassieke spellen Call of Duty het goed. Maar ook games als Valorant, Warzone en Rocket League staan hoog in de lijstjes van de gemiddelde eSporter. Populair zijn verder spellen als Vanguard Royale, League of Legends en Hearthstone. Wil je ook dieper in de wereld van eSports duiken en lekker gaan gamen? Dan zijn de spellen die zojuist genoemd zijn de beste keuzes die je kunt maken!

Een mooie winter met veel eSports in Rotterdam

Wil je de komende winter als eSporter even helemaal losgaan? Dan moet je tussen 27 december en 7 januari als jongeren (tot 27 jaar) in Rotterdam zijn, waar de WInte of eSports plaatsvindt. Jeugdige eSporters in de stad kunnen in die periode meedoen aan allerlei activiteiten en eSport-avonturen beleven die ze nog nooit eerder hebben beleefd. In de Rotterdamse wijken kan de jeugd meedoen aan de zogenoemde '12 Days of Esports' en onder meer gebruikmaken van F1 simulators, het gave spel Real Life Fortnite en nog vele andere uitdagende spellen. Diverse bekende Nederlandse sporters, onder wie Eljero Elia en Rico Verhoeven, gaan samen met jongeren sporten. Het oogpunt van de Winter of eSports is om jongeren gave games te laten spelen, te zorgen voor veel sociale interactie en ook om de gezondheid van de jeugd te bevorderen. Naast veel nieuwe game-ervaringen en competities, kunnen de jongeren namelijk ook meedoen aan diverse fysieke activiteiten, zoals fietsen, wielrennen of wandelingen maken.

Koop rond Kerst leuke cadeaus voor fanatieke eSporters

Een van de trends in Nederland die flink in opkomst is, is het geven van gave cadeaus aan fans van eSports. Steeds meer ouders, vrienden en familieleden verrassen hun bekenden met gave gameconsoles, uitdagende spellen en allerlei bijhorende gadgets. Zo wordt de game-ervaring van jongeren en/of hun ouders nog intenser dan deze ongetwijfeld al was!

Nieuws