De laatste nieuwtjes uit de eSport-sector vind je hier

De laatste nieuwtjes uit de eSport-sector vind je hier

13 juni 2022

Sporten via het spelen van uitdagende sport-, actie- of gevechtsgames in competitieverband is een van de grootste trends in de gamewereld van de afgelopen jaren. Want wat is er leuker én uitdagender dan individueel of in teamverband de strijd aan te gaan met anderen, bijvoorbeeld via topspellen als FIFA, Fortnite of Pokémon GO? Je weet bij het spelen van deze dynamische en altijd spannende thrillergames waar je aan toe bent: namelijk aan een hoop actie en avontuur. Maar wat speelt zich op dit moment allemaal af in de Nederlandse digitale sportwereld in Nederland? Van alles en nog wat in elk geval!

Wellicht gaat er dit jaar een WK Fortnite plaatsvinden!

Volgens insiders uit de eSport-wereld is de kans reëel dat we nog dit jaar een spannend wereldkampioenschap Fortnite gaan meemaken, waarbij de beste mondiale spelers van dit supergave spel om de WK-bokaal gaan strijden. Maar vanwaar deze verwachting? Het antwoord is heel simpel: door de coronacrisis lag het WK Fortnite drie jaar op zijn gat en hoorden we eigenlijk weinig over dit toernooi. Nu de crisis voorbij is, is er weer een ruim perspectief om de Fortnite World Cup te organiseren. Tijdens het laatstgehouden toernooi in 2019 was de publieke belangstelling enorm. Op de speellocatie waren bijna 20.000 Fortnite-fanaten aanwezig, terwijl er op afstand meer dan 2 miljoen fans meekeken via hun laptop, gameconsole of via televisie-uitzendingen. En dat betekent: 'Kassa!' Een insider tweette kortgeleden dat er een groot Fortnite-toernooi aankomt, met totale prijzenpot van ruim 14 miljoen euro. Het vermoeden is dat deze plaatsvindt in de zomer of kort na de zomer. We zijn benieuwd of dit het WK Fortnite is!

Rocket League gaat weer de show stelen in 2022!

De populariteit van Rocket League is sinds de release van deze voetbalgame in 2015, door Psyonix, alleen maar toegenomen. Dit jaar gaan we alweer het zevende seizoen in. E-sporters kunnen geen genoeg krijgen van dit sportspel, waarbij je met een soort raceauto moet proberen om minimaal één doelpunt meer te scoren dan je tegenstander. Op 15 juni 2022 begint namelijk alweer seizoen nummer zeven. En dat belooft een hoop actie, want dit jaar staat het thema 'Glitz & Glamour' centraal. De speelarena Utopia Colosseum heeft een prachtige metamorfose ondergaan, maar ook de nieuwe racewagen Maestro en de indrukwekkende doelpuntenexplosies nadat de bal in het netje gelegd is, trekken de aandacht. Bereid je voor op een fantastisch nieuw seizoen van Rocket League!

Nieuws