Tijd voor het officiële Nederlands Kampioenschap Muisklikken!

Tijd voor het officiële Nederlands Kampioenschap Muisklikken!

2 november 2022

In de wereld van de esports kan één muisklik op het juiste moment het verschil betekenen tussen het winnen van een kampioenschap en het missen van een titel. Zeker in first-person shooters als Call of Duty en Counter-Strike: Global Offensive kan de zogenaamde “click per second rate”, oftewel het aantal clicks dat een speler per seconde kan uitvoeren een wereld van verschil betekenen. Zo ligt het aantal clicks per seconde van de gemiddelde esporter rond de acht, maar zijn er ook heel wat pro’s die gemakkelijk tien clicks per seconden aantikken. Volgens Google ligt het wereldrecord momenteel op maar liefst 14.1 clicks per seconde, wat maar aantoont hoe serieus de click per second rate is in gaming en esports-cirkels. Met die kennis in het achterhoofd is het feit dat binnenkort het Nederlands Kampioenschap Muisklikken wordt georganiseerd dan ook niet zo vreemd.

Logitech sponsort het NK Muisklikken

Het officiële Nederlands Kampioenschap Muisklikken zal op woensdag 23 november plaatsvinden op de H20 Esports Campus in Purmerend, waarover wij recent nog een artikel schreven in verband met de organisatie van de Samsung Innovation Campus. Daar zullen alle deelnemers het tegen elkaar opnemen om te bepalen wie de Click Master 2022 is en wie de bijbehorende trofee mee naar huis mag nemen. Verder krijgt de winnaar ook nog een volledige gaming set-up van sponsor Logitech, met daarin onder meer de G502 X Plus-muis, ASTRO A30-headset, G915-toetsenbord, en Blue Yeti X-microfoon. Kers op de taart van de winnaar is een voorraad Red Bull, de andere sponsor van het NK Muisklikken, van een half jaar.

“Om dé beste muisklikker van Nederland te vinden, is er maar één mogelijkheid; het organiseren van een officieel Nederlands Kampioenschap Muisklikken”, legt Marc van den Helder, Marketing Manager Gaming Benelux bij Logitech, uit, “Het is niet meer dan logisch dat zo’n toernooi door ons wordt georganiseerd. Logitech is namelijk al sinds jaar en dag marktleider en we maken muizen voor alle typen gebruikers. Van ultrasnelle muizen voor gamers zoals de nieuwe G502 X Plus tot ergonomische muizen voor op het werk zoals de MX Vertical. We hebben ook muizen voor linkshandigen en muizen voor mensen met grotere of kleinere handen”.

Inschrijving nog open

Aangezien het Nederlands Kampioenschap Muisklikken een open toernooi is, mag iedereen eraan meedoen. Het enige dat je daarvoor moet doen is jezelf op tijd inschrijven via de officiële website van het evenement. De inschrijving is voorlopig nog open, want het NK wordt pas over enkele weken georganiseerd, maar het aantal plekken voor deelnemers is wel beperkt. Als je dus denkt dat jij de Click Master 2022 van Nederland kan worden, twijfel dan niet te lang over het inschrijven. Je meld je aan bij via de website en als je een van de geselecteerde deelnemers blijkt te zijn, zal je automatisch een uitnodiging voor het main event ontvangen. Overigens is het hele kampioenschap, dankzij de samenwerking met Red Bull, ook live te volgen via het officiële Twitch account van Red Bull Nederland.

Nieuws