Red Bull Campus Clutch 2022 gewonnen door Viva Hollandia

Red Bull Campus Clutch 2022 gewonnen door Viva Hollandia

15 november 2022

Met in totaal bijna 400 verschillende events in meer dan vijftig landen verspreid over de hele wereld, van Stockholm tot Kaapstad en van Amsterdam tot Auckland, is de Red Bull Campus Clutch het grootste Valorant event voor studententeams ter wereld. Dit jaar doen er maar liefst meer dan 50.000 studenten mee in de eerste editie van het event ooit en recent vonden ook de Nederlandse kwalificaties plaats. Na een spannende reeks qualifiers en halve finales was het esports team Viva Hollandia uiteindelijk de sterkste, waardoor zij zich plaatsten voor de internationale finale die in december in Sao Paulo, Brazilië zal plaatsvinden.

Viva Hollandia domineert op weg naar finale

Nadat in oktober de Nederlandse qualifiers voor de finalerondes van de nationale Red Bull Campus Clutch werden gespeeld, was het afgelopen week tijd voor de finalerondes. In de splinternieuwe H20 Esports Campus in Purmerend streden vier teams (Viva Hollandia, Onderhonden, Hollands Trots en Wentelteefjes) om de titel én een startbewijs voor de World Finals van de Red Bull Campus Clutch 2022. Daar staat naast de kans om zichzelf het beste Valorant-team ter wereld te mogen noemen ook een mooie prijzenpot van €20.000 op het spel.
Viva Hollandia en Hollands Trots golden als favorieten voor de eindzege in ons land, maar een van de twee moest die hoop al vóór de finale laten varen. De twee teams kwamen elkaar namelijk tegen in de eerste have finale, waarin Viva Hollandia met twee gewonnen maps achter elkaar (13-3 en 13-6) liet zien een maatje te groot te zijn voor hun tegenstanders. Daarmee nam de ploeg ook direct wraak voor de nederlaag die ze eerder leden tegen Hollands Trots tijdens de kwalificatieronden. In de andere halve finale van het toernooi stonden Onderhonden en Wentelteefjes tegenover elkaar en was het na drie maps de eerste die zich mocht gaan opmaken voor de grote finale.

Ook finale prooi voor Viva Hollandia

De aanwezigheid van Wentelteefjes in de finale mocht best verrassend genoemd worden en het team kwam dan ook vol zelfvertrouwen opdagen voor de laatste showdown. Na hun mooie halve finale bleken zij echter niet opgewassen tegen Viva Hollandia, dat haar uitstekende vorm uit de halve finale door wist te trekken naar de grote finale. Op de eerste map werd met 13-1 de grootste overwinning van de avond geboekt, waarna het erop leek dat ook map twee snel een prooi zou worden voor de favorieten.

Dat bleek echter een stuk ingewikkelder te liggen voor de uiteindelijke winnaars, want Wentelteefjes verweerde zich op de tweede map wel kranig. Tot de achttiende ronde stonden ze zelfs aan de leiding, maar daarna nam Viva Hollandia het heft in handen. Ze wonnen de tweede map uiteindelijk met 13-10 en stelde daarmee hun tickets naar Brazilië veilig, waar ze het gaan opnemen tegen de beste Valorant-studententeams ter wereld.

Nieuws