De 10 bekendste Nederlandse streamers op Twitch - Deel 1

De 10 bekendste Nederlandse streamers op Twitch - Deel 1

28 september 2022

Zelfs als je niet dagelijks bezig bent met gamen en esports in Nederland is de kans groot dat je al eens te maken hebt gehad met Twitch. Twitch is namelijk één van de grootste livestreaming services ter wereld. Als videosite is het platform gericht op het streamen van persoonlijke kanalen binnen uiteenlopende categorieën, waaronder videogames, muziek en sport. Het mooie aan Twitch is dat je als nieuwe gebruiker in een handomdraai een eigen kanaal kan opzetten door een onderwerp te kiezen en daarna op zoek te gaan naar je publiek.

Het bedrijf zelf is al meer dan tien jaar actief, maar Twitch begon pas écht populair te worden in Nederland tijdens het hoogtepunt van de coronapandemie. Het platform betaalde Nederlandse Youtubers om hun content naar Twitch te brengen, waardoor het Nederlandse publiek in een mum van tijd kennismaakte met de livestreaming service. Verschillende streamers zijn ondertussen al uitgegroeid tot beroemdheden op het Nederlandstalige internet, dus leek het ons wel interessant om in dit artikel een kijkje te nemen naar de tien bekendste Nederlandse streamers op Twitch.

Duncan – 153k volgers

Na meer dan 400.000 abonnees te hebben verzameld op Youtube, is Duncan ook op Twitch goed bezig. Met meer dan 150.000 volgers staat de 23-jarige Nederlander tussen de populairste streamers van ons land. Hij speelt verschillende games op zijn kanaal, waaronder Valorant en Rocket League, al zijn online multiplayer games in het algemeen zijn grote passie. Op zijn Twitch-kanaal heeft hij met meer dan 2.000 uur aan content al bijna drie miljoen views gegenereerd.

Qucee – 156k volgens

Qua grootte van zijn kanaal en qua games die hij speelt zijn er veel overeenkomsten te vinden tussen Duncan en Qucee, al heeft deze laatste een duidelijke voorkeur voor GTA V. Van de 665 gestreamde uren op zijn kanaal zijn maar liefst 321 uren afkomstig van het populaire spel van Rockstar Games. Zeker zijn herkenbare lach en zijn reacties op situaties die fout lopen zijn redenen voor de volgers van Qucee om zijn content te blijven kijken.

Morrog – 163k volgers

De liefhebbers van Escape from Tarkov hoeven hoogstwaarschijnlijk niet voorgesteld te worden aan Morrog. De Nederlandse streamer speelt verschillende games op zijn kanaal, waaronder Counter-Strike: Global Offensive en Call of Duty, maar de hardcore first-person shooter van Battlestate Games staat met stip bovenaan. Op het kanaal van Morrog vind je meer dan 527 gestreamde uren van Escape from Tarkov.

Midnan – 181k volgers

Midnan is een van de langst actieve Nederlandse streamers op Twitch, aangezien hij al in 2011 begon met zijn kanaal. Dat verklaart ook de meer dan 11.000 uur aan streams op zijn kanaal en de bijna 12 miljoen views die hij al verzameld heeft. Hij speelt veel verschillende games, waaronder veel nieuwe titels, en het Twitch-kanaal van Midnan wordt aangekondigd als 18+ vanwege het taalgebruik dat vaak gebezigd wordt tijdens de streams.

Linktijger – 184k volgers

Wanneer het over Minecraft in Nederland gaat, dan mag Linktijger niet ontbreken. Hij is een van de meest actieve Minecraft streamers in ons land en daarnaast biedt zijn kanaal ook veel content uit andere games. Zo bevatten de meer dan 4.000 gestreamde uren van Linktijger ook beelden uit games als League of Legends en Fortnite.

Nieuws