De 10 bekendste Nederlandse streamers op Twitch - Deel 2

De 10 bekendste Nederlandse streamers op Twitch - Deel 2

4 oktober 2022

Twitch. Je hebt er vast wel eens van gehoord en de kans is groot dat je het zelfs al eens hebt gebruikt, ook als je niet dagelijks bezig bent met gaming en esports in Nederland. Het is namelijk een van de grootste streamingplatforms ter wereld, gericht op het streamen van persoonlijke channels die onderverdeeld zijn in ontelbaar veel categorieën, waaronder sport, gaming en muziek. Met name het feit dat het voor nieuwe gebruikers zo ontzettend gemakkelijk is om een eigen kanaal op te zetten en op zoek te gaan naar hun eigen, specifieke publiek is een grote reden voor de populariteit van Twitch.

Alhoewel Twitch al meer dan tien jaar bestaat, kwam hun balletje in Nederland pas echt aan het rollen tijdens het hoogtepunt van de coronapandemie. Een heel reeks aan bekenden Youtubers kreeg betaald om content te gaan maken op hun eigen Twitch-kanalen en zo bouwde het platform in korte tijd ook een grote naam op in ons land. Verschillende streamers zijn ondertussen al uitgegroeid tot beroemdheden op het Nederlandstalige internet, dus leek het ons wel interessant om in dit artikel een kijkje te nemen naar de tien bekendste Nederlandse streamers op Twitch.

Milan Knol – 212k volgers

Wel eens van Enzo Knol gehoord? Die komt later in ons lijstje nog terug, maar op plek vijf vinden we eerst nog Milan Knol, de man die Enzo beroemd heeft gemaakt. Alhoewel hij met 212.000 Twitch-volgers nog niet zo veel views krijgt als van zijn 1,3 miljoen volgers op Youtube, doet Milan het ook op Twitch ondertussen erg goed. Hij speelt verschillende games, waaronder Rocket League en Minecraft, en organiseert ook veel chatsessies met zijn fans. Sterker nog, op dit moment is het grootste deel van zijn streamtijd (447 uur) voor het chatten met volgers.

Serpentgameplay – 238k volgers

Een van de meest actieve streamers in dit lijstje is Rick Broers, beter bekend als Serpentgameplay. Net als veel andere bekende Twitch streamers in ons land streamt Serpentgameplay verschillende spellen, waaronder Minecraft en Fall Guys, maar de populariteit van zijn channel zit in het feit dat hij het meeste tijd steekt in chatten met zijn fans én dat hij ook met enige regelmaat livestreamt vanaf andere locaties, zoals events of steden.

Gamemeneer – 250k volgers

Don Plevier aka Gamemeneer is de op-twee-na grootste Twitch streamer van Nederland met ongeveer een kwart miljoen volgers. Hij is afkomstig van Youtube en speelt op Twitch naast zijn favoriet GTA V ook verschillende andere spellen, waaronder Escape from Tarkov en Fortnite. Gamemeneer is, onder andere, populair dankzij zijn veelal droge commentaar tijdens het gamen.

EnzoKnol – 288.000

Enzo is beroemd geworden in Nederland via Youtube en is ondertussen ook op Twitch al goed op weg. Met iets onder de 500 streamuren is hij nog een relatieve nieuwkomer op het platform, maar toch staat hij op de tweede plek in dit lijstje. Het zijn vooral zijn Just Chatting-sessies die erg populair zijn, al speelt Enzo ook heel wat games, waaronder Call of Duty en Fortnite.

YaraskyGaming – 300k volgers

De meest gevolgde Twitch streamer van Nederland op dit moment is YaraskyGaming. Net als zo veel anderen op dit lijstje begon hij ooit als Youtube gamer en op Twitch is hij momenteel veel bezig met GTA V. Daarnaast vind je ook honderden uren aan content uit games als Fortnite en Fall Guys op zijn kanaal. In totaal verzamelde YaraskyGaming al meer dan vijf miljoen views op Twitch.

Nieuws