3 veelbelovende vernieuwingen in Overwatch 2

3 veelbelovende vernieuwingen in Overwatch 2

29 juni 2022

Na maanden van wachten en speculeren is het dan eindelijk bijna zo ver: de lancering van Overwatch 2, de opvolger van de immens populaire first-person shooter Overwatch van Blizzard Entertainment, komt eraan. In afwachting van de early access-versie van de game die gepland staat voor oktober van dit jaar en de beta-versie (verwacht in juli) hebben de ontwikkelaars van Blizzard al een tipje van de sluier opgelicht wat betreft de vernieuwingen die we kunnen verwachten van Overwatch 2. Dit zijn drie van de meest veelbelovende nieuwe aspecten van de langverwachte game.

Nieuw format

Mogelijk de grootste verandering ten opzichte van de originele Overwatch is het format van het nieuwe spel. Om te beginnen zal Overwatch 2 volledig free-to-play zijn en daar komt nog bij dat het een zogenaamde live service game zal worden. Dit wil zeggen dat de developers constant bezig zullen zijn met het creëren en uploaden van nieuwe content in de vorm van Seasons. In dat opzicht vertoont het format van Overwatch 2 gelijkenissen met Fortnite.

“Een van de spannendste gevolgen van de switch naar het free-to-play live-service-model is dat we nu nieuwe content kunnen leveren wanneer die klaar is, niet omdat we simpelweg nieuwe content moéten leveren”, legt Aaron Keller, Game Director bij Blizzard Entertainment, uit, “Wanneer je een spel in een doosje verkoopt voor 60 Euro moet dat spel tjokvol features zitten. Dit betekent dat je die features óf (te) snel hebt moeten afwerken óf dat bepaalde features ongebruikt blijven totdat ze kunnen worden inbegrepen in het eerdergenoemde doosje. Dankzij het live-service-model is dit probleem compleet verleden tijd”.

Einde van lootboxes

Blizzard heeft nog niet veel bekendgemaakt over hoe het van plan is geld te gaan verdienen aan Overwatch 2, maar het is in ieder geval al zeker dat dit niet middels lootboxes zal gebeuren. Loot boxes zijn een ingewikkeld onderwerp geworden de laatste jaren, omdat verschillende kansspelautoriteiten wereldwijd op dit moment overwegen om deze te beschouwen als een vorm van ongereguleerd online gokken. In plaats van loot boxes zal Overwatch 2 een winkel hebben waar spelers de items kunnen kopen die in de oorspronkelijke Overwatch te krijgen waren via loot boxes.

“We hebben besloten om het idee van loot boxes achter ons te laten”, vertelt Jon Spector, Commercial Lead bij Blizzard, “In plaats daarvan zal er een store zijn waar je kan kopen wat je wil. We willen dat spelers kunnen kiezen waar ze hun geld aan uitgeven. In het geval van loot boxes bestaat er altijd de mogelijkheid dat spelers teleurgesteld worden. Gezien de hoeveelheid content in Overwatch 2 vonden we het belangrijk dat spelers precies die items kunnen verkrijgen die ze willen”.

Meer lore

Overwatch 2 biedt ook heel wat meer lore, oftewel meer backstories binnen het fictieve Overwatch-universum. Net zoals het oorspronkelijke spel zal ook Overwatch 2 geen lineaire verhaallijn bevatten, maar een actieve wereld waar spelers zich volledig in kunnen onderdompelen. Alhoewel details nog ontbreken, hebben de developers van Blizzard wel al laten weten dat Overwatch 2 veel meer en diepere storylines zal bevatten, en dat deze lore (afkomstig van ”folklore”) ook een grotere rol zal gaan spelen in de algehele speelervaring.

Nieuws