7 Game Award-nominaties voor Nederlandse game Forbidden West

7 Game Award-nominaties voor Nederlandse game Forbidden West

6 december 2022

Killzone, Halo: Spartan Strike, Horizon Zero Dawn. Allemaal zijn het voorbeelden van succesvolle game die in Nederland werden ontwikkeld, maar de laatste jaren leek de stroom aan hits vanuit ons land een beetje te zijn opgedroogd. Tot dit jaar, want in februari bracht het in Amsterdam gevestigde Guerilla Games eindelijk Horizon Forbidden West uit, het langverwachte vervolg op Horizon Zero Dawn dat in 2017 uitkwam. De nieuwe game werd beschikbaar gemaakt voor Playstation 4 en Playstation 5, en dat bleek een uitstekende beslissing, want het is recent bekend geworden dat Forbidden West maar liefst zeven nominaties voor de prestigieuze Game Awards 2022 heeft ontvangen. Enkel God of War: Ragnarök van de Amerikaanse ontwikkelaar Santa Monica Studio werd vaker genomineerd.

Game Awards 2022

De Game Awards staan binnen de esports en gaming-sector bekend als een van de grootste en meest prestigieuze prijsuitreikingen. Zoals de organisatie zelf schrijft op haar eigen website, zijn “de Game Awards in het leven geroepen ter erkenning en ondersteuning van uitzonderlijke creatieve en technische prestaties binnen de wereldwijde gaming-industrie”. Sinds 2014 komen ontwikkelaars, spelers en grote namen uit de sector ieder jaar samen om de ontwikkeling van de sector een extra duw in de rug te geven, onder begeleiding van oprichter en host Geoff Keighley.

Dit jaar staat er tijdens de ceremonie, welke op 8 december live vanuit het Microsoft Theater in Los Angeles (Californië, Verenigde Staten) zal worden gestreamd, dus ook weer eens een Nederlandse developer in de spotlight met Guerilla Games. Zoals we al schreven is hun meest recente release, Forbidden West, genomineerd voor maar liefst zeven nominaties, even veel als de Japanse hit Elden Ring. God of War: Ragnarök staat bovenaan de lijst met tien nominaties. Als grootste Nederlandse game ooit is Forbidden West genomineerd in de volgende categorieën:

  • Game of the Year
  • Best Game Direction
  • Best Narrative
  • Best Art Direction
  • Best Audio Design
  • Best Performance
  • Best Action/Adventure

Stevige concurrentie

Het feit dat Guerilla Games met hun relatief kleine game zeven nominaties in de wacht heeft weten te slepen is al een prestatie op zich. Om die nominaties deze week om te gaan zetten in awards zullen onze landgenoten wel moeten afrekenen met heel wat sterke concurrenten. Zo nemen ze het in de belangrijkste Game of the Year-categorie op tegen, onder meer, superhits als A Plague Tale: Requiem van Asobo Studio, Xenoblade Chronicles 3 van Monolith Soft, en Stray van Bluetwelve Studio.

De volledige ceremonie van de Game Awards 2022 is online te volgen in de nacht van 8 december op 9 december, vanaf 01:30 uur Nederlandse tijd om precies te zijn. Stemmen op Forbidden West (of je andere favoriete games) kan nog tot en met 7 december. Als je graag nog jouw stem wenst uit brengen, kan je op deze link klikken om een account aan te maken bij de Game Awards en jouw keuzes in iedere categorie kenbaar te maken.

Nieuws