Actueel nieuws uit de Nederlandse eSport-wereld

Actueel nieuws uit de Nederlandse eSport-wereld

23 maart 2022

De wereld van eSports staat niet stil. Voortdurend zijn er nieuwe ontwikkelingen in deze branche, ook in Nederland. Ontwikkelingen die razendsnel gaan en meer dan interessant zijn. In dit blog kun je terecht voor de laatste nieuwtjes uit de Nederlandse eSport-sector, dus lees snel verder en ontdek veel interessant nieuws uit de Nederlandse gamesector!

Fortnite: begin van een nieuw seizoen

Op 20 maart 2022 startte er weer een nieuw gameseizoen van Fortnite. De door Epic Games gelanceerde trailer belooft veel actie en avontuur voor Fortnite chapter 3 season 2. Binnen de Battle Pass bevinden zich evenals voorheen opnieuw exclusieve en unieke features en content. Tal van thema's, zoals Gliders, Loading Screens, skins en Pickaxes zijn toegankelijk en kunnen gespeeld worden. Wat mooi is, is verder dat Epic Games dit jaar met Marvel is gaan samenwerken. Wie erin slaagt de complete Battle Pass te unlocken, krijgt als player toegang tot Dr.Strange Skin.

Diego Maradona verdwijnt uit FIFA 22

De voormalige Argentijnse wereldvoetballer Diego Maradona wordt uit het spel FIFA 2022 gehaald, zo deelde de gamemaker EA Sports in maart 2022 mee. De aanleiding hiervoor is, aldus EA Sports zelf, dat er sprake is van een juridische kwestie met een derde partij. Maradona gold als een van de beste spelers uit het FIFA 22 Ultimate team. Gelukkig is hij nog wel via de digitale transfermarkt beschikbaar en is hij nog wel bruikbaar voor iedereen die de Argentijnse superster in zijn of haar team had zitten. EA Sports heeft besloten om de prijs van Maradona vast te zetten en zo te voorkomen dat zijn transferwaarde enorm omhoog schiet. Het gebeurt trouwens wel vaker dat een speler uit een online voetbalspel wordt gehaald. Eerder overkwam dit Marc Overmars, de voormalig financieel directeur van Ajax, nadat hij seksueel de grens over gegaan was bij meerdere vrouwelijke collega's.

Cheaters uit spel Warzone gezet

Recent hebben de producenten van de game Warzone ongeveer 90.000 spelers uit de game gezet, omdat het cheaters bleken te zijn. Ondanks de verbanning van bijna honderdduizend valsspelers, zijn er nog veel 'echte' spelers die nog niet helemaal tevreden zijn met deze ingreep. Ze hebben hun twijfels over de effectiviteit van de zogenoemde Ricochet anti-cheatsoftware, die klaarblijkelijk niet efficiënt genoeg werkt. Een probleem is verder dat er ook tal van spelers zijn die vinden dat hun account onterecht is geblokkeerd door Warzone. Zij kunnen dit aangeven via de helpdesk en worden dan verder geholpen.

Nieuws