Alles over de komende Dota 2 Berlin Major 2023

Alles over de komende Dota 2 Berlin Major 2023

28 maart 2023

Na het recente succes van Gaimin Gladiators, de Europese esports organisatie die onder leiding van de Nederlandse captain Melchior “Seleri” Hillenkamp eerder deze maand de Dota 2 Lima Major 2023 op hun naam schreven, is het binnenkort alweer tijd voor de volgende Major. Over iets minder dan maand reizen de beste spelers ter wereld af naar Berlijn voor de Dota 2 Berlin Major 2023, die zal bestaan uit drie fases. Voor alle fans van Dota 2 en esports in Nederland in het algemeen leggen we in dit artikel kort uit wat je kan verwachten van het komende Dota 2-spektakel.

Drie deelnemers al bekend

In totaal zullen in de Duitse hoofdstad achttien (18) teams tegen elkaar strijden om de prestigieuze Major-titel en een aanzienlijk deel van de prijzenpot van $ 500.000. Daarnaast kunnen er vanzelfsprekend ook DPC-punten gewonnen worden, 1.900 om precies te zijn. Op dit moment moeten de meeste qualifiers nog gespeeld worden, waaronder alle qualifiers voor de West-Europese regio. Hetzelfde geldt voor alle qualifiers in Noord-Amerika, terwijl ook drie van de vier Chinese plekken en één van de drie Zuidoost-Aziatische plekken nog verdeeld moeten worden. Daar staat tegenover dat al drie teams een plekje wisten te bemachtigen voor de Berlin Major 2023. Dit zijn PSG.LGD uit China, en Talon Esports (Hong Kong) en Team SMG (Maleisië) uit de Zuidoost-Aziatische regio.

Berlin Major voor eind april

Als fan van Dota 2 zit je de komende weken dus goed, want er moeten nog heel wat qualifiers worden afgerond voordat de Berlin Major 2023 wordt afgetrapt. Het begin van de Major staat gepland voor woensdag 26 april, wanneer de Group Stage met achttien teams van start gaat. Deze groepsfase duurt tot en met zondag 30 april. In totaal zullen twaalf teams zich kwalificeren voor de Playoffs, die van dinsdag 2 mei tot en met donderdag 4 mei zullen plaatsvinden. De helft van de teams in de Playoffs zal het uiteindelijk tot de Finals schoppen. Deze worden van vrijdag 5 mei tot en met zondag 7 mei gespeeld het Velodrom, een overdekte wielerbaan die ook gebruikt voor andere grootschalige evenementen en die plaats biedt aan zo’n 12.000 mensen. Tot aan de opening van de Berlijnse Mercedes-Benz Arena in 2008 was het Velodrom zelfs de grootste concertlocatie van de stad.

Volgen en bijwonen

De Berlin Major 2023 is een evenement dat wordt georganiseerd door ESL Gaming, een van de grootste en toonaangevende esports-bedrijven ter wereld. De Electronic Sports League werd in het jaar 2000 gelanceerd en vandaag de dag behoren ook de Dota 2 Majors tot hun competities. Voor gestreamde content van de Berlin Major 2023 moet je dan ook op het officiële Twitch-kanaal van ESL voor Dota 2 zijn.

Daarnaast kan je natuurlijk proberen om een ticket te bemachtigen voor het event, al moet je er wel rekening mee houden dat de tickets momenteel de deur uitvliegen. Op de officiële website van ESL vind je meer informatie over tickets. Prijzen variëren tussen de € 19 (voor een 1-Day Ticket) en de € 279 (voor een Premium 9-Day Ticket).

Nieuws