Game developer Ubisoft stopt met drie oude classics

Game developer Ubisoft stopt met drie oude classics

27 juli 2022

Ubisoft, de game studio achter, onder meer, het populaire Rainbow Six Siege, heeft recent aangekondigd dat het drie oude games uit haar catalogus zal gaan verwijderen. Liefhebbers van classics, opgelet, want het gaat om Space Junkies, Silent Hunter 5 en Assassin’s Creed Liberation HD. Vanaf 1 september dit jaar zullen deze titels niet langer te koop zijn in winkels of online, en ze zullen ook niet langer speelbaar zijn, aangezien de servers offline zullen worden gehaald. In tegenstelling tot Rainbow Six worden geen van deze games beschouwd als esports titels.

Stilzetten Space Junkies al langer bekend

Voor een lange tijd was Space Junkies een van de grootste hits van Ubisoft, mede dankzij de combinatie van klassieke shooter game features met Virtual Reality aspecten. Het spel werd ontwikkeld voor PC en PSVR (Playstation Virtual Reality), en is compatibel met zowel de Oculus Rift + Touch als de HTC Hive en de systemen van PSVR. The verhaal van het spel draait rond een groep ruimtereizigers die de opdracht heeft gekregen om ruimtepuin op te ruimten. Deze taak wordt echter al snel een gevecht om resources en, belangrijker nog, het recht op het eigendom van die resources. The grootste probleem van Space Junkies, vanuit het oogpunt van Ubisoft, is dat het vooral een multi-player game is, waardoor de groeimogelijkheden van het spel wat betreft userbase en community building gelimiteerd zijn voor het bedrijf, zeker in vergelijking met grote esports games.

Ook Assassin’s Creed en Silent Hunter bezig aan laatste maanden

De aankondiging van het Franse bedrijf dat ook Assassin’s Creed Liberation HD én Silent Hunter 5 aan hun laatste maanden bezig zijn komt wellicht als een grotere verrassing voor gamers. Deze move was nog niet eerder bekend gemaakt door Ubisoft, maar op de Steam-pagina’s van beide games valt sinds kort te lezen dat deze vanaf 1 september niet langer te spelen zullen zijn. De stopzetting geldt echter niet voor andere onderdelen van de populaire Assassin’s Creed franchise, zoals Assassin’s Creed 2, Assassin’s Creed 3, Assassin’s Creed Revelations en Brotherhood. Deze zullen wel hun huidige online servers verliezen.

Meer Ubisoft games verliezen hun online servers

De Assassin’s Creed games zijn niet de enige oudere Ubisoft-titels die vanaf 1 september niet langer online te spelen zullen zijn. Ook Far Cary 3, Prince of Persia: The Forgotten Sands en Ghost Recon Future Soldier, om maar enkele voorbeelden te noemen, worden binnen enkele maanden offline gehaald. Het is overigens verre van ongewoon dat game developers oudere titels stopzetten. Dat gebeurt met name om meer tijd en resources te kunnen focussen op de populaire titels van het moment, zoals Rainbow Six Siege en Far Cry in het geval van Ubisoft, en op titels met potentieel voor de toekomst. Bij het Franse bedrijf zal er, onder andere, meer worden besteed aan de ontwikkeling van Rainbow Six Siege en andere esports titels, aangezien de wereld van de internationale esports de laatste jaren een enorme groei heeft gekend.

Nieuws