Gamingbeurs Gameforce voor het eerst in Nederland georganiseerd

Gamingbeurs Gameforce voor het eerst in Nederland georganiseerd

30 augustus 2022

Gameforce. Iedere fan van esports in Nederland en de rest van de Benelux heeft er hoogstwaarschijnlijk wel eens van gehoord. Het is namelijk een van de grootste en meest bezochte gaming festivals van de Benelux, en die wordt dit jaar voor het eerst ook in ons land georganiseerd, in de Jaarbeurs in Utrecht, om precies te zijn. Tot nu toe werd het festival enkel bij onze zuiderburen in België georganiseerd, waar jaarlijks duizenden Nederlandse bezoekers te vinden waren. Op 8 en 9 oktober kunnen zij nu ook in Utrecht terecht.

“Met onze Belgische edities trokken we al heel wat Nederlandse bezoekers naar onze totaalbeleving en dus brengen we het evenement ook graag dichter bij onze doelgroep”, zegt organisator Steve Leunens, over de beslissing, “Met Utrecht hebben we de ideale uitvalsbasis gevonden in Nederland - een locatie die game-minnend Nederland zeker al kent. We zijn dan ook verheugd dat we een topevenement voor elke Nederlandse gamer - jong en oud - kunnen aanbieden”.

Uitgebreide activiteiten

Natuurlijk staan games centraal tijdens Gameforce, maar het festival is veel meer dan dat. Verspreid over twee hele dagen kunnen bezoekers hun favoriete esporters live in actie zien, exclusieve events voor nieuwe games bezoeken, en spreken met lokale game developers. Daarnaast ligt er bij Gameforce Utrecht ook een flinke nadruk op cosplay, waarbij bezoekers worden aangemoedigd om verkleed als hun favoriete gamepersonage naar de beurs te komen. Dat kan, bijvoorbeeld, als Tomb Raider’s Lara Croft, als Super Mario of als Garen uit League of Legends.

Gameforce is overigens zeker niet het enige gaming festival waar cosplay de laatste jaren een grotere rol is gaan spelen. Het gigantische Fantasy Fest in Key West, Florida, is daar jaarlijks een van de beste voorbeelden van, maar ook in de Benelux komt het steeds vaker voor. Er zijn zelfs hele festivals gewijd aan enkele cosplay, zoals het Manga en Cosplay-festival in Hasselt, dat ook dit jaar weer plaats zal vinden.

Zelf Gameforce bezoeken

Lijkt het je wel wat om zelf van de partij te zijn tijdens de eerste Gameforce-beurs in Nederland in oktober? Dan heb je geluk, want er zijn nog tickets verkrijgbaar, al is de verwachting dat deze binnenkort uitverkocht zullen zijn. Een normaal ticket voor toegang tot het festival van 10:00 uur tot 18:00 uur op zaterdag 8 oktober óf zondag 9 oktober kost €18 per persoon. Een speciaal Cosplay Ticket kost €15 en heeft dezelfde voorwaarden, met verschil dat je verplicht in cosplay outfit moet langskomen.

Er zijn ook twee soorten VIP-tickets te koop. Het VIP Ticket kost €35 en daar krijg je naast early access tot het festival vanaf 09:00 uur ook een VIP Goodie Bag voor terug. Ten slotte is er ook het Ultra VIP Ticket van €75 per persoon, waarvoor je ook nog eens ULTRA VIP parking, toegang tot de ULTRA VIP Lounge, en een exclusief unisex shirt + beanie krijgt. Ook de prijzen van de VIP-tickets gelden voor zaterdag óf zondag.

Nieuws