Nederlands eSport-nieuws: dit moet je weten!

Nederlands eSport-nieuws: dit moet je weten!

30 december 2021

De eSports-wereld is een dynamische entertainmentsector, die voortdurend in ontwikkeling is en waar de trends zich snel opvolgen. Dit geldt zeker ook voor de eSport in Nederland. Maar wat zijn de belangrijkste actuele ontwikkelingen en laatste nieuwtjes die écht vermeldenswaardig zijn? In dit blog zetten we de meest recente eSport-trends die in Nederland spelen voor je op een rijtje.

Online Wintergames erg populair

Net als voorgaande winters zien we in de eSport-branche in Nederland ook dit jaar weer dat veel sportfanaten die van games houden massaal meedoen aan online winterspelen via bekende eSport-sites als esportsnederland.nl en esportsgamearena.nl. Met name spellen als FIFA, Formule 1 simulaties, Mario Kart en Rocket League worden deze winter veel gespeeld door online fanaten, net als populaire games als Dota 2, Fortnite en Hearthstone. Kies er, net als één op de vijf volwassenen in Nederland, ook voor om lekke online dit soort games te spelen.

H20 eSports Campus Amsterdam grootste evenementenlocatie in Europa

Ook dit jaar is er weer van alles te beleven in het H20 eSports Campus Amsterdam, dat bekendstaat als de grootste evenementenlocatie voor eSports in Europa. De eSports Campus heeft eind 2021 een VR/AR center geopend in Purmerend, waar vanaf december 2021 een nieuwe, razendpopulaire soort eSport te spelen is, namelijk HADO. HADO staat bekend als de eerste sportvariant ter wereld die de traditionele manier van sporten combineert met gamen door middel van Augmented Reality (AR). Dit baanbrekende spel is inmiddels al enorm geliefd in landen als Japan, Amerika, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Spanje, waar het door miljoenen fans wordt gespeeld. Velen die ooit HADO gespeeld hebben, raken een beetje verslaafd aan de unieke game-ervaring die HADO de speler biedt. Je zet een VR-bril op, moet met dingen gooien of zelf bewegen en dus actief zijn. Zo ervaar je op een unieke manier wat HADO is. Kom snel een keer trainen in Purmerend voor dit gave spel. Misschien word je zó goed dat je mee kunt doen aan de Europa Cup of in Tokio georganiseerde jaarlijkse World Cup.

Healthy Gaming blijft doorgroeien

Een andere noemenswaardige trend in de wereld van de Nederlandse eSports is de doorgaande groei van Healthy Gaming, ofwel: gezond spelen. Een van de meest bekende healthy games is bowlen, dat dan ook bij veel mensen populair is. Ook worden er in Nederland geregeld eSport vakantiekampen georganiseerd voor kinderen, waarbij er vrijwel altijd healthy games op het programma staan.

Nieuws