Nieuw esports-playform E-Grounds gelanceerd in Nederland

Nieuw esports-playform E-Grounds gelanceerd in Nederland

6 september 2022

Opnieuw goed nieuws voor de esports in Nederland. Ons land heeft er namelijk een gloednieuw digitaal platform bij dat zich exclusief gaat richten op de esports in Nederland en dan met name op de spelers die (nog) geen professionele esporters zijn. In tegenstelling tot veel andere platforms en organisaties in de wereld van de esports, waarde focus vaak ligt op de top van één of meerdere game titles, wordt E-Grounds gelanceerd om meer mainstream gamers te ondersteunen. Dat kan daarbij gaan om spelers die simpelweg beter willen worden om vaker hun vrienden in te kunnen maken of om spelers die de ambitie hebben om professioneel esporter te worden. In dat opzicht is E-Grounds een vrij unieke toevoeging aan het landschap van de esports in Nederland.

Deze maand van start

Alhoewel de aankondiging voor de lancering van het nieuwe platform al gedaan is, onder meer op de officiële Twitter account van E-Grounds zelf, vindt de werkelijke lancering ervan pas plaats later deze maand, op 26 september om precies te zijn. Registratie voor deelname aan de verschillende events die zullen plaatsvinden via het platform is wel al mogelijk vanaf 13 september. Het gaat hierbij om competities voor verschillende populaire esports-titels, waaronder Fortnite, Valorant en League of Legends.

De competities zullen worden gecategoriseerd op basis van niveau, gaande van zeer lokaal en recreatief tot de top van Nederland per titel. Naast dit zogenaamde match-making waarmee gamers nieuwe uitdagingen kunnen vinden, moet E-Grounds ook gaan dienen als een hub voor spelers en gaming fans. Via het platform kunnen ze met elkaar in contact komen, events afspreken en organiseren, en aan het platform gerelateerde events bezoeken doorheen heen Nederland.

User-generated events

Naast het competitiesysteem van E-Grounds is ook de mogelijkheid voor spelers om zelf events op te zetten een belangrijke feature van het platform. Sterker nog, het zelf creëren van leagues en wedstrijden is misschien dé belangrijkste feature van E-Grounds, aangezien dit nog niet echt bestaat in Nederland. Het wordt naar verluid zeer gemakkelijk om met een groep mensen een eigen event aan te maken via E-Grounds, voor welke titel je maar wil. Het platform biedt daarvoor alle nodige tools.

Een centrale rol is daarbij weggelegd voor de mobiele app van E-Grounds die op dezelfde datum als het platform gelanceerd wordt. De app maakt het makkelijk voor spelers om zich te organiseren, terwijl deze ook het doorgeven van informatie (behaalde resultaten, live scores, etc…) en game histories een stuk simpeler maakt. Verder kan de app ook worden gebruikt als centraal punt voor het publiceren van wedstrijdschema’s en andere informatie die belangrijk is voor het event dat georganiseerd wordt. Met deze features wordt het nogmaals duidelijk dat E-Grounds zich sterk gaat richten op de mainstream gamers in Nederland, of die nou ambitie hebben om professioneel esporter te worden of niet. Daarmee onderscheidt het platform zich van veel andere platforms en organisaties in ons land.

Nieuws