Uitschakeling eOranje in achtste finales van WK FIFA22

Uitschakeling eOranje in achtste finales van WK FIFA22

10 augustus 2022

De fans van FIFA22 hoeven we dit niet meer te vertellen, maar voor de gaming fans die het populaire voetbalspel niet op de voet volgen: Van 27 juli tot 3 augustus werd het wereldkampioenschap FIFA22 gespeeld in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Na een lange en intensieve periode van kwalificatiewedstrijden waaraan maar liefst 84 verschillende landen meededen, mochten uiteindelijk 24 landen zich opmaken voor het grote event. Nederland deed ook mee en gold als een outsider voor de titel, maar moest het in de achtste finales redelijk onverwacht afleggen tegen de esporters van Zweden.

Team eOranje stelt teleur

De verwachtingen waren dus hooggespannen voor eOranje, dat bestond uit Levi de Weerd, Manuel Bachoore en Dani Visser. In een groep met Mexico, Polen, Italië, Marroko en India begonnen de Nederlanders uitstekend en hadden ze op de laatste speeldag de groepswinst nog in eigen hand. Dit was belangrijk, want door de groep te winnen konden er mogelijk zeer sterke tegenstanders ontlopen worden in de achtste finales. Het pakte echter anders uit voor eOranje.

De laatste wedstrijd van de poulefase was tegen Italië, dat tot op dat moment slechts 10 punten uit vijf wedstrijden had verzameld. Nederland had aan een gelijkspel al genoeg om als groepswinnaar te eindigen, maar in plaats daarvan werd er met 1-0 verloren van de Italianen. Hierdoor eindige eOranje als derde in de poule en kwam het gevreesde scenario uit, want in de achtste finales wachtte het sterke Zweden.

Nederland vrij kansloos ten onder

In de achtste finale van de FIFAe Nations Cup 2022 tegen Zweden begonnen Levi de Weerd en Manuel Bachoore voor Nederland. De Zweden bleken helaas echter een maatje te groot voor de Nederlanders. De eerste game ging verloren met 1-0 en in de tweede game kwam eOranje al snel op 2-0 achter. Daardoor moest Nederland minstens drie goals scoren om ook maar een verlenging af te dwingen, maar zo ver kwam het niet. In de 75ste minuut wisten onze landgenoten nog wel de aansluitingstreffer te forceren, maar verder dan dat kwamen ze niet. Daarmee kwam de FIFAe Nations Cup 2022 in de achtste finale ten einde voor Nederland.

Brazilië wereldkampioen

Voor de Zweden bleek de achtste finale echter niet het eindstation, want in de kwartfinale werd er met 0-0 gelijkgespeeld en daarna met 0-1 gewonnen tegen Argentinië. In de halve finale moest Zweden hun meerdere wel erkennen in Polen, dat met afgetekende cijfers doordrong tot de finale (0-3 winst, 1-3 winst). In de finale van het wereldkampioenschap liet Brazilië zien dat ze net als in het echte voetbal ook in FIFA22 een van de besten zijn door Polen na een initieel 0-0 gelijkspel met een 2-1 nederlaag naar huis te sturen. Daarmee werd een van de laatste grote FIFA22-toernooien afgerond en is het nu wachten op de release van FIFA23. Die staat momenteel gepland voor 26 september, 2022.

Nieuws