Winnaar van de Nederlandse CS:GO Red Bull Flick is bekend

Winnaar van de Nederlandse CS:GO Red Bull Flick is bekend

20 september 2022

Van 6 september tot 17 september werd de Nederlandse editie van de Red Bull Flick georganiseerd, een relatief nieuw en vooral origineel Counter-Strike: Global Offensive toernooi gesponsord door de wereldberoemde energydrank. Kwalificaties werden gespeeld op 6 september en 9 september, en de National Final vond plaats op 17 september in de Patronage in Zaandam. Daar bleken de AWP Abusers uiteindelijk te sterk voor MonkaS, de winnaar van de vorige editie van de Red Bull Flick in Nederland.

Wat is er zo origineel aan Red Bull Flick?

Red Bull Flick is een zogenaamd 2vs2-toernooi, wat betekent dat teams van twee spelers het tegen elkaar opnemen. Dat doen ze in een unieke, nieuwe game mode genaamd King of the Hill waarbij het de bedoeling is dat de teams één van de drie key locations op de map zo lang mogelijk vast weten te houden. Er is echter maar één punt per keer actief en dit punt wisselt iedere dertig seconden. Dit formaat komt liefhebbers en spelers van Call of Duty misschien bekend voor, want King of the Hill in CS:GO heeft overeenkomsten met de Hardpoint game mode in CoD.

Kwalificatie voor Red Bull Flick World Final

Bij de aanvang van het toernooi eerder deze maand golden de AWP Abusers, gevormd door Sven “Astrum” Brouwer en Giovanni “Wumbo” Türkeli, nog niet als topfavorieten. Met name MonkaS begon in die rol aan het event, terwijl ook Breda United werd gezien als kanshebber voor in ieder geval een plek in de finale. Dat bleek ook wel toen de AWP Abusers in hun halve finale tegenover de mannen uit Breda kwamen te staan. Met pijn en moeite wisten Astrum en Wumbo door te stoten tot de National Final, waarin MonkaS wachtte.

De titelverdediger ging sterk van start en wist met relatief weinig moeite de eerste map te winnen van de Abusers. AWP herpakte zich echter op de tweede map en trok deze naar zich toe, waardoor er een derde en beslissende map aan te pas moest komen. MonkaS was dus heel dicht bij een tweede overwinning op rij, maar het mocht uiteindelijk niet zo zijn. Astrum en Wumbo werkten beter samen dan de mannen van MonkaS, waardoor zij zich mochten kronen tot de nieuwe Red Bull Flick-kampioen van Nederland.

Naast de prestigieuze titel en het feit dat de AWP Abusers zich een jaar lang de Nationaal Kampioen Red Bull Flick mogen noemen, vertegenwoordigd de overwinning ook een ticket voor de Red Bull Flick World Final die later dit jaar in het Deense Kopenhagen zal worden gespeeld. Deze vindt plaats van 16 tot 20 november, om precies te zijn, en Astrum en Wumbo hebben met hun overwinning in Nederland een all-inclusive reis gewonnen om in de Deense hoofdstad te proberen het beste Red Bull Flick team ter wereld te worden.

Nieuws