Activision lijkt volledig nieuwe Call of Duty game aan te kondigen

Activision lijkt volledig nieuwe Call of Duty game aan te kondigen

8 februari 2023

Op maandag 6 februari 2023 was het tijd voor Blizzard Activision, het bedrijf achter onder meer Call of Duty, om de kwartaalcijfers bekend te maken en dat bleek goed nieuws voor de fans van Call of Duty. Naast positieve geluiden en cijfers inzake de prestaties van de esports-kant van de game in het jaar 2022 laat de Amerikaanse developer ook weten dat er dit jaar nieuwe content verwacht mag worden. Sterker nog, het bedrijf lijkt zelfs te insinueren dat er een volledig nieuwe game in de razend populaire aan staat te komen, maar dat is nog niet bevestigd.

Full annual premium release

Het is met name de woordkeuze in het officiële statement van Activision dat doet vermoeden dat het bedrijf bezig is met een nieuw Call of Duty-spel. Het bedrijf heeft het namelijk over een zogenaamde “full annual premium release”, wat zoiets betekent als grootschalige release van premium content. In het verleden gebruikte Activision vergelijkbare taal om de release van nieuwe games aan te kondigen, vandaar dat de oplettende fans en volgers van de studio en Call of Duty zich nu afvragen wat er gaat komen dit jaar.
“Gezien over de hele Call of Duty-franchise zijn onze teams hard aan het werk om het succesvolle vierde kwartaal [van 2022] voort te laten duren”, aldus Activision in haar persbericht, “Voor 2023 horen daarbij, onder andere, het aanbieden van nog boeiendere live services voor alle platforms en de volgende full annual premium release in deze mateloos populaire serie”.

Twijfel over aankondiging

De recente aankondiging van Activision heeft voor heel wat opschudding en twijfel gezorgd in de wereldwijde Call of Duty community. Daarbij heeft niet iedereen even goede hoop op de daadwerkelijke release van een nieuwe game in de serie. Zo schreef het Amerikaanse Bloomberg vorig jaar al over een naderende uitbreiding van Call of Duty, waarbij ze vermeldden dat het niet om een volledig nieuwe game zou gaan. Jason Schreier, de journalist die het stuk schreef voor Bloomberg, vertelde daarbij dat het wel zou gaan om een grote uitbreiding met heel veel nieuwe content. Dat zou ook de reden zijn dat Activision het toch over een “premium release” heeft nu en waarom het bedrijf ook geld zal vragen voor de nieuwe content.

Sindsdien was Activion nog niet met nieuwe content of zelfs een nieuwe game gekomen, tot haar statement op maandag tijdens het bekendmaken van de kwartaalcijfers. Het bedrijf lijkt te wijzen op een nieuwe Call of Duty game, maar Schreier blijft bij zijn eerdere punten uit zijn Bloomberg-artikel.

“Het is niet ondenkbaar om content toe te voegen aan iets dat oorspronkelijk begon als een uitbreiding en die nu te verkopen voor $60, $70”, schreef Schreier op Twitter in reactie op de kwartaalcijfers van Activision, “Hoe dan ook, het punt is dat het gaat om een voortzetting van MW2 [Modern Warfare 2] … Nou ja, tot de volgende earnings call in mei”.

Nieuws