Call of Duty verhuist van Youtube naar Twitch

Call of Duty verhuist van Youtube naar Twitch

2 januari 2023

Wie Call of Duty en esports in Nederland in het algemeen volgt, zal deze maand zeker iets zijn opgevallen aan de manier waarop de populaire game te volgen is. De afgelopen jaren was Youtube namelijk de place to be voor iedereen die Call of Duty op de voet wilde volgen, maar dat is sinds deze maand veranderd. Op vrijdag 2 december ging het nieuwe seizoen van de populaire shooter van start, met de match tussen Atlanta Faze en Boston Breach als eerste partij, en dat was ook de dag waarop officieel werd aangekondigd dat alle content van de game van Youtube naar Twitch was verhuisd. Aangezien het contract tussen ontwikkelaar Activision en de streaming-gigant was afgelopen, was het bedrijf om vrij opties te verkennen.

Nieuwe structuur in de spotlight

Het feit dat Activision voor Call of Duty de markt aan het verkennen was, was al een tijdje bekend, onder meer vanwege het aflopende contract met Youtube. Zeker door de spelers zelf werd er de afgelopen tijd hevig gespeculeerd over of Activision zou vernieuwen met Youtube, of dat er een nieuwe streamingpartner gevonden zou worden. In dat laatste geval was Twitch in veel gevallen het meest genoemde alternatief en niet zonder reden, blijkt nu.

Overigens zal Call of Duty niet enkel via Twitch te volgen zijn, maar ook via de officiële website van de Call of Duty League. Volgers en fans hebben dus wat keuze en om die keuzes in het zonnetje te zetten heeft Activision gedurende een beperkte periode van tijd speciale drops beschikbaar gemaakt voor spelers. Om in aanmerking te komen voor die drops, waarin bijvoorbeeld calling cards of vehicle skins kunnen zitten, hoef je enkel naar Call of Cuty content te kijken via het nieuwe Twitch-kanaal of de eerdergenoemde website. Het is wel nodig om hiervoor jouw eigen Twitch account te linken met je eigen Activision account.

Bekende namen onder commentatoren

De switch van Youtube naar Twitch was niet het enige nieuws waar de fans van Call of Duty op wachtten, want ook naar de aankondiging van de analisten en commentatoren voor het nieuwe seizoen wordt altijd met ongeduld uitgekeken. Zo was het nieuws dat het duo Maven & Merk voorlopig enkel bij de LAN events aanwezig zal zijn een beetje teleurstellend, maar gelukkig werden er nog heel wat meer casters aangekondigd.

Net als in het afgelopen seizoen werkt de Call of Duty League in het nieuwe seizoen met caster duo’s. Esports Hall of Fame broadcaster Puckett heeft de leiding over de analist desk gekregen, waarbij hij support krijgt van voormalig COD-pro’s Anthony “NAMELESS” Wheeler en Alyssa “Allycxt” Parker. Tijdens de wedstrijden zelf wordt het commentaar verzorgd door verschillende duo’s, namelijk Brice & Tunn, Miles & Chance, en Lando & Studyy. Zo lijkt het erop dat het Activision opnieuw is gelukt om een all-star roster van casters en analysts samen te stellen voor het eerste seizoen van Call of Duty op Twitch.

Nieuws