De eSport sector in Nederland bruist weer

De eSport sector in Nederland bruist weer

26 september 2022

De eSport-sector is een dynamische branche, die volop in ontwikkeling is en blijft. Als je als eSporter even niet oplet, is er alweer van alles gebeurt. In dit artikel bieden we je het laatste nieuws over de meest recente ontwikkelingen in deze sector.

Fifa 23 Ultimate Team: stel de beste teams samen

Net als voorgaande jaren is ook dit seizoen Fifa 23 een van de meest gespeelde games in de eSport in Nederland. Het nieuwe seizoen is weer aangebroken. En dat betekent dat je moet passen en meten om een perfect voetbalteam samen te stellen, zodat je goed kunt presteren. Hiervoor kan de game modus FIFA Ultimate Team gebruikt worden, die al jarenlang erg populair is omdat deze optie een duidelijke link heeft met de echte voetbalwereld. Het is de kunst om als speler met een beperkt budget een goed startersteam neer te zetten. Door goed te puzzelen, passen en meten kun je als eSporter ook dit jaar weer hoge ogen gooien in Fifa 23. Succes alvast met het maken van een onverslaanbaar voetbalelftal!

Formule 1 eSports is weer volop aan de gang

Sinds de indrukwekkende opmars van Max Verstappen in de Formule 1 wereld, is heel Nederland tijdens raceweekenden in de ban van de Formule 1. Maar ook de eSport Formule 1 is sinds 2017 enorm populair geworden in Nederland. In het seizoen 2022 staat er online weer veel moois te gebeuren. Inmiddels is het seizoen geopend en storten veel eSporters zich op het racen met de razendsnelle bolides van de Formule 1. In het spel Formula One Esports Series Championship, zoals dit officieel heet, wordt er door dertig coureurs geracet om de winst.

In september zijn er al drie races gereden. De eerstvolgende race in het spel, dat in veel opzichten lijkt op de echte formule 1 (met vrije trainingen, kwalificaties, de races en de puntentelling) is de race op de Red Bull Ring in Oostenrijk, op 12 oktober 2022. We zijn benieuwd hoe de Nederlanders Thomas Ronhaar (30 punten) en Jarno Opmeer (28 punten), die momenteel derde en vierde in de WK-stand staan, het dan gaan doen. Beiden maken nog kans op de WK-titel, al is de achterstand ten opzichte van de leider Lucas Blakeley (65) inmiddels aanzienlijk. Het gaat er de komende races dan ook om spannen of de achterstand oploopt, of dat de spanning boven aan de ranglijst juist weer gaat toenemen.

Nieuws