eSport nieuws: wij houden je op de hoogte!

eSport nieuws: wij houden je op de hoogte!

2 mei 2022

Een meer dynamische entertainmentsector dan de eSport-wereld is bijna niet te vinden. De ontwikkelingen in de snel groeiende branche van online sportgames rollen over elkaar heen. Daarom is het belangrijk om als fanatieke eSporter goed op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. In dit blog lees je de laatste nieuwtjes uit de eSport-sector in Nederland. Veel leesplezier toegewenst!

Spelers FIFA 22 kwaad vanwege verandering rewardsysteem

Recent heeft EA Sports, de maker van de populaire voetbalgame FIFA 22, een nieuwsbericht uitgebracht over wat er staat te gebeuren met de FUT Champions Weekend League rewards. Het bericht kwam slecht aan bij tal van FIFA 22-spelers. Hoe dit precies zit? Gedurende de Team of the Season brengt EA Sports jaarlijks veranderingen aan in de FIFA Weekend League rewards. De veranderingen die dit seizoen in het voetbalspel zijn doorgevoerd, vallen bij veel Nederlandse gamers in slechte aarde. De posities 1 t/m 6 in de competitie krijgen in het nieuwe League-systeem zogenoemde 'player picks' toegekend. Gamers die in rank 7 t/m rank 10 belandden, ontvangen daarentegen niet hoger dan een 90 rating. Spelers in het Eredivisie-elftal van het Seizoen die dus een score van 90+ hebben, kunnen door de nummers 7 t/m 10 niet meer ingezet worden. Hierdoor kunnen veel FIFA 22-gamers geen geruik mer maken van topspelers in hun player pick. Op sociale platforms als Twitter en Facebook leidde dit tot veel boze reacties onder Nederlandse gamers.

Overwatch 2 bèta gehackt

Slecht nieuws voor spelers van de game Overwatch 2 bèta. Slecht twee dagen na de lancering van de game werd deze al door internetcriminelen gehackt. De hackers zijn erin geslaagd om verschillende cheat te gebruiken en in te zetten. Hierdoor is de game voorlopig verpest voor serieuze eSporters. Betere tijden volgen vast!

Nieuwe winnaar Verizon 5G Ultra Cup is bekend

Na een zeer spannende finaleronde, waarin twee teams tot aan het eind zij aan zij gingen voor het winnen van de cup, is het Amerikaanse team G2 eSports met de Rocket Leagues-bokaal aan de haal gegaan. Er bleken twee rondes nodig om de winnaar te bepalen. In een zeer enerverende finale versloeg G2 eSports in twee series het ijzersterke team Spacestation Gaming. Verrassend was dat twee absolute topteams, Spacestation Gaming, al in de tweede ronde van het toernooi geëlimineerd waren. Aanvankelijk leek Spacestation Gaming de beste uitgangspositie te hebben, door de eerste finaleserie met 4-3 in games naar zicht toe te trekken. Maar in de serie die volgde, knokte G2 eSports zich knap terug en pakte met een totaalscore van 4-2 de Verizon 5G Ultra Cup.

Nieuws