Eerste Rocket League Major sinds 2016 in Nederland

Eerste Rocket League Major sinds 2016 in Nederland

25 oktober 2022

Rocket League behoort al jaren tot de populairste en meest gespeelde esports in Nederland, maar toch is het al sinds 2016 geleden dat er nog een belangrijk internationaal toernooi voor werd georganiseerd in ons land. Destijds, nu alweer zo’n zes jaar geleden, werd het wereldkampioenschap Rocket League gehouden in Amsterdam. Sindsdien is er door Nederlandse teams en organisaties wel gelobbyd om opnieuw een groot toernooi binnen te halen, maar helaas zonder succes. Tot nu, want recent werd aangekondigd dat de eerste Rocket League Major van het seizoen 2022-23 zal worden gehouden in Nederland, in de Rotterdamse Ahoy. Tussen 8 december en 11 december van dit jaar zullen de beste teams ter wereld in de havenstad strijden om de eerste internationale Rocket League-titel van het seizoen.

Herfstseizoen loopt op einde

Het event dat begin december zal worden georganiseerd in de Ahoy is de zogenaamde Fall Major, de officiële afsluiter van het wereldwijde Rocket League herfstseizoen. Dit seizoen is deze maand begonnen met de lancering van de Fall Open die in iedere competitieve Rocket League-regio gespeeld wordt. Voor de Europese regio is de Fall Open van start gegaan op vrijdag 14 oktober, terwijl de Noord-Amerikaanse regio er een week eerder aan begonnen.

De Fall Open is slechts het begin van het herfstseizoen, want kort daarna wordt de Fall Cup gespeeld. Voor Europese teams vindt dit event plaats in het weekend van 29 en 30 oktober, waarna het twee weken later tijd is voor de Fall Invitational. In andere woorden, er staat voor de Nederlandse spelers en liefhebbers van Rocket League dus heel wat actie op het programma de komende weken, met als absolute kers op de taart natuurlijk de Fall Major in Rotterdam. Daar zullen de vijf beste teams uit Europa, de beste vijf uit Noord-Amerika, de beste twee uit Australië, de beste twee uit Zuid-Amerika en de beste twee teams uit Azië het tegen elkaar opnemen.

Wie volgt Team BDS op?

De verwachting is dat er heel wat grote namen zullen meedoen aan de Major in de Ahoy, waaronder de regerende wereldkampioenen van het Franse Team BDS. Zij wisten de favorieten van het Amerikaanse G2 Esports deze zomer te verslaan in de finale van de Rocket League Championships Series (RLCS) die werd gehouden in de Dickies Arena in Fort Worth, Texas (Verenigde Staten). Het betekende de eerste wereldtitel voor BDS, dat aantrad met Evan “M0nkey M00n” Rogez, Alex “Extra” Paoli, en Enzo “Seikoo” Grondein. Deze laatste werd ook uitgeroepen tot MVP (Most Valuable Player) van het toernooi.

Tegen de meeste verwachtingen in domineerde BDS de RLCS-finale, al was het verschil tussen hen en de rivalen van G2 niet groot. BDS scoorde al tien seconden in de eerste game, wat uiteindelijk het startschot bleek voor drie gewonnen games op rij. Daarmee kregen de Fransen vier matchpoints en ondanks het feit dat de Amerikanen nog een game wisten te winnen, konden ze niet voorkomen dat BDS zich kroonde tot de nieuwe wereldkampioen.

Nieuws