Epic Games kondigt twee nieuwe personages aan voor Fortnite

Epic Games kondigt twee nieuwe personages aan voor Fortnite

24 mei 2023

Epic Games blijft maar gaan met Fortnite. Het veelbesproken Star Wars event, inclusief customised skins, items en rewards, is nog maar net ten einde en het volgende event is alweer aangekondigd. Vanaf dinsdag 23 mei maakt de developer namelijk opnieuw twee nieuwe personages beschikbaar voor spelers van de populaire battle royale shooter. Dit keer komen de toevoegingen niet uit het Star Wars-universum, maar uit de Spider-Man franchise van Marvel. En dat is nog niet eens alles, want dankzij de toevoeging van twee Spider-Man-personages keert ook een razendpopulaire feature terug in het spel, ook voor spelers in Nederland

Ter ere van Spider-Man: Across the Spider-Verse (Part 1)

Zoals je misschien wel weet gaat op donderdag 1 juni 2023 de nieuwe Spider-Man-film in première, Spider-Man: Across the Spider-Verse (Part 1). Ter ere van die langverwachte release wordt er ook in Fortnite aandacht besteed aan de zogenaamde Spider-Verse, een verhaallijn van Marvel Comics die draait om alternatieve versies van de originele Spider-Man. Vanaf dinsdag 23 mei 2023 kunnen spelers van Fortnite kiezen voor twee nieuwe personages, namelijk Miles Morales en Spider-Man 2099. Dit zijn echter niet de eerste Spider-Man-personages die speelbaar zijn gemaakt in de game, want eerder werden ook al Peter Parker en Gwen Stacy toegevoegd.

Het nieuws werd aangekondigd via de officiële Twitter account van de game, @FortniteGame, door middel van een spectaculair filmpje van 12 seconden, getiteld Fortnite x Spider-Man: Across the Spider-Verse (Part 1). Daarin zien we Miles Morales die door het glas van een hoge verdieping van een wolkenkrabber springt, waarna Spider-Man 2099 hem dreigend nastaart. Het is overigens zeker niet de eerste keer dat Fortnite een samenwerking aangaat met een bekende franchise. Zo werden in het verleden ook personages als Boba Fett (Star Wars), Nick Fury (The Avengers) en Jinx (League of Legends) toegevoegd aan het spel.

Ook web shooter maakt comeback

De toevoeging van de twee eerdergenoemde Spider-Man: Across the Spider-Verse (Part 1)-personages is natuurlijk leuk, zeker voor fans van de Marvel-franchise, maar er is nog meer. Met de toevoeging van Miles Morales en Spider-Man 2099 maakt namelijk ook de populaire web shooter zijn comeback in de game. Met behulp van dit unieke wapen kunnen de Spider-Man-personages door de lucht slingeren, net als het iconische personage in de stripboeken en verfilmingen. Dit kon ook al eens eerder, namelijk toen de eerste Spider-Man in december 2021 werd toegevoegd aan het spel, maar de feature werd een tijdje daarna uit het spel gehaald, tot teleurstelling van veel spelers.

Naast de web shooter wordt er nog meer Spider-Man content toegevoegd aan Fortnite. Zo krijgen de twee nieuwe skins ook exclusieve items, zoals Back Blings en Pickaxes. Daarnaast kunnen spelers de speciale Lobby Track unlocken wanneer ze genoeg XP binnenhalen. Op deze manier maakt Epic Games de ervaring nog authentieker, zowel voor fans van de Spider-Man franchise als voor fans van Fortnite in het algemeen.

Nieuws