Gamer.nl en Bol.com organiseren Nederlands Kampioenschap Allround Gaming

Gamer.nl en Bol.com organiseren Nederlands Kampioenschap Allround Gaming

14 maart 2023

Over enkele maanden weten we wie de beste allround gamer van Nederland in 2023 is. Het toonaangevende social gaming platform Gamer.nl heeft namelijk aangekondigd dat deze week het officiële Nederlands Kampioen Allround Gaming 2023 van start gaat, bestaande uit vijf toernooien waarbij ieder toernooi om een andere game draait. Iets verderop in dit artikel zullen we het overzicht van het volledige schema met je delen, maar we kunnen alvast verklappen dat er enkele toptitels binnen de esports in Nederland en de rest van de wereld bijzitten, waaronder Rocket League en Fortnite. De beste spelers uit de vijf qualifiers nemen het op 24 mei tegen elkaar op in een live event op een ons nog onbekende locatie.

Wat kan je verwachten van het NK Allround Gaming?

Zoals de naam van het event al aangeeft, is het NK Allround Gaming hét toernooi voor spelers die al hun gaming skills willen testen. Van schieten en ontwijken tot racen en sporten; de speler die aan het einde van de rit in totaal het best gepresteerd heeft, kroont zichzelf tot Nederlands kampioen Allround gaming. Tussen donderdag 15 maart en woensdag 10 mei worden er vijf toernooien gespeeld die draaien om vijf verschillende games. Deze qualifiers bepalen wie de beste zijn in die game. De nummers één en twee gaan direct door naar de grote finale, die op woensdag 24 mei wordt gespeeld.

EVENT/GAME - DATUM

#1 / Rocket League - Donderdag, 15 maart 2023
#2 / Fall Guys - Woensdag, 29 maart 2023
#3 / MultiVersus - Woensdag, 12 april 2023
#4 / Fortnite - Woensdag, 26 april 2023
#5 / Kartrider - Woensdag, 10 mei 2023
GROTE FINALE - Woensdag, 24 mei 2023

Wie kan er meedoen?

Misschien wel het mooiste aspect van het NK Allround Gaming is dat organisatoren Gamer.nl, Power Unlimited en Bol.com het toernooi open hebben gesteld voor iedereen. Dat is ook de reden waarom de spelselectie voor het toernooi enkel bestaat uit gratis games die op alle platformen te spelen zijn. Er geldt wel een minimumleeftijd van 16 jaar voor deelname plus enkele andere voorwaarden (neem ze hier allemaal aandachtig door als het je leuk lijkt om mee te doen). Inschrijvingen verlopen allemaal online via de website van Esports Nederland.

Wat valt er te winnen?

Dankzij de medewerking van Bol.com worden er enkele hele mooie prijzen in het vooruitzicht gesteld van de beste deelnemers aan het NK Allround Gaming. Zo krijgt de uiteindelijke kampioen een Bol.com-tegoedbon ter waarde van € 3.000, terwijl de nummers twee en drie respectievelijk tegoedbonnen van € 1.500 en € 750 mee naar huis mogen nemen. Daarnaast vallen ook de nummers één en twee van iedere afzonderlijke qualifier in de prijzen. De winnaar van het eerstkomende event, de qualifier voor Rocket League op 15 maart, krijgt bijvoorbeeld een SteelSeries Arctis Nova 7-gamingheadset en een Playstation 5 Dualsense controller. De runner-up bij dat event wint een SteelSeries Arctis Nova 1-gamingheadset. Alle rankings worden bijgehouden op de website van Esports Nederland.

Nieuws