Officieel bordspel van Call of Duty lijkt er te komen deze zomer

Officieel bordspel van Call of Duty lijkt er te komen deze zomer

26 april 2023

Zeker de wat oudere liefhebbers van games en esports in Nederland zullen het recente nieuws van bordspelmaker Arcane Wonders met bovengemiddelde interesse hebben gevolgd. Het in Texas, Verenigde Staten, gevestigde bedrijf heeft namelijk laten weten dat het in samenwerking met Blizzard Entertainment een officieel Call of Duty-bordspel wil gaan maken. Aangezien veel gamers en esporters ooit zijn begonnen aan hun passie met behulp van bordspellen, lijkt deze samenwerking een slimme zet van beide partijen, al is het nog niet zeker dat het bordspel er ook daadwerkelijk zal komen. In de zomer van dit jaar zal er een Kickstarter-campagne worden opgezet om de financiering in orde te brengen en als dat lukt, dan zal het COD-bordspel gemaakt worden.

Hoe moet het bordspel van Call of Duty eruit gaan zien?

Aangezien de officiële aankondiging met betrekking tot de plannen voor het Call of Duty-bordspel pas een dag geleden werd gedaan, is er nog niet heel veel bekend over de geplande inhoud van het spel. Wel valt er al heel wat af te leiden uit de trailer die Arcane Wonders op maandag 25 april publiceerde op haar eigen Youtube-kanaal en die al snel daarna door tientallen gaming portals werd overgenomen. De video van iets minder dan een halve minuut laat vanzelfsprekend nog altijd vrij weinig los over het bordspel, maar het geeft wel een goede indruk van de plannen en de manier waarop het project wordt voorbereid.

“Bereid je voor op de ultieme Call of Duty tafelervaring”, schrijft Arcane Wonders als bijschrift bij de trailer, “We zijn verheugd om de aanstaande release van Call of Duty: The Board Game aan te kondigen, een razend spannende strategy game gebaseerd op de populaire videogamefranchise. Met intense battles, tactische planning en prachtige graphics van populaire personages en wapens uit de franchise zal deze game iedere Call of Duty-fan aanspreken. Houd de lancering van de Kickstarter-campagne in de zomer van 2023 in de gaten en wees een van de eersten om dit geweldige bordspel te spelen”.

Kickstarter voor collector’s edition

Overigens is het wel belangrijk om te vermelden dat de hierboven genoemde Kickstarter-campagne in de eerste plek zal worden opgezet voor een exclusieve collector’s edition van Call of Duty: The Board Game. Het team bij Arcane Wonders heeft al laten weten dat deze speciale editie van het bordspel met enkele extra’s afgeleverd zal worden. Denk daarbij aan exclusieve content die bij een eventuele reguliere versie van het spel niet meegeleverd zal worden.

“We brengen vanzelfsprekend meer informatie naar buiten naarmate de lancering nadert, maar we hebben het gevoel dat dit spel echt de essentie van een first-person shooter weergeeft”, vertelt Benjamin Pope, een van de designers van Call of Duty: The Board Game, “We hebben al wat toekomstige content in de plannen staan, waaronder zombies, en ook voor verder in de toekomst, maar dat is nog niet voor nu gelijk. Er bestaan zo veel geweldige personages en locaties in de wereld van COD die we willen verkennen en delen in bordspel-vorm met de fans”.

Nieuws