Snoop Dogg niet langer in Raad van Bestuur van FaZe Clan

Snoop Dogg niet langer in Raad van Bestuur van FaZe Clan

12 april 2023

Het was groot nieuws in de wereld van de esports toen Snoop Dogg in maart van vorig jaar toetrad tot de Raad van Bestuur van FaZe Clan, een van de grootste en bekendste esports-organisaties ter wereld. Het is Los Angeles, California, gevestigde FaZe stond op dat moment op het punt om haar debuut te maken op de Amerikaanse beurs NASDAQ en een samenwerking met de wereldberoemde Amerikaanse rapper en ondernemer leek de absolute kers op de taart. Helaas voor FaZe Clan en Snoop Dogg bleek de realiteit toch iets teleurstellender, en dus hebben beide partijen recent besloten om definitief uit elkaar te gaan.

Geen ruzie tussen Snoop en FaZe

Alhoewel het vertrek van Snoop Dogg bij FaZe Clan vrij plots werd aangekondigd, is het voor mensen die dichter bij de organisatie betrokken zijn waarschijnlijk minder verrassend. Het is tenslotte geen geheim dat FaZe het de afgelopen tijd gemakkelijk heeft gehad, net als verschillende andere grote esports-organisaties. Met name de winstgevendheid van veel projecten is problematisch terwijl de kosten alsmaar blijven oplopen en FaZe lijkt die dans niet te kunnen ontspringen. Enkele weken geleden maakte de organisatie haar jaarcijfers voor 2022 bekend en daaruit bleek dat ze een verlies van maar liefst $ 53.2 miljoen had geleden, omgerekend zo’n € 49 miljoen. Of het vertrek van Snoop Dogg hier direct mee te maken heeft laat FaZe niet weten, maar het is wel aannemelijk.

“Op 29 maart 2023 heeft Calvin ‘Snoop Dogg’ Broadus Jr. aan FaZe Holdings Inc. laten weten dat hij met onmiddelijke ingang ontslag neemt als lid van de Raad van Bestuur van het bedrijf”, schrijft FaZe Holdinds, het bedrijf achter esports team FaZe Clan, in haar meest recente belastingaangifte, “Het ontslag van Mr. Broadus is niet het gevolg van wat voor onenigheid dan ook [tussen Snoop Dogg en] het bedrijf en haar dochterondernemingen”.

Snoop maakt geen content meer voor FaZe

Naast zijn rol als lid van de Raad van Bestuur van FaZe had Snoop Dogg ook een rol al content creator bij de organisatie. Zo kreeg hij bij zijn aanstelling direct al profielen in Call of Duty: Vanguard en Warzone, en was hij ook te zien in Call of Duty Mobile tijdens de afgelopen kerstperiode. Fans konden zijn gaming skills daarna volgen via Twitch, terwijl de rapper ook meewerkte aan verschillende hulpprogramma’s voor achtergestelde jeugd. Daarnaast vond misschien wel het meest mediatische moment van de samenwerking tussen Snoop en FaZe plaats tijdens de rust van de Super Bowl LVI in februari van vorig jaar, toen de wereldberoemde artiest het podium opkwam met een enorme gouden ketting met het FaZe Clan-logo om zijn nek.

De fans van FaZe hoeven zich overigens geen zorgen te maken over hun favoriete team. De recente financiële resultaten van de organisatie zijn op z’n zachtst gezegd niet best, maar gelukkig kan een goede herstructurering van de kostenposten heel wat problemen verhelpen. De komende maanden zullen uitwijzen in hoeverre het bedrijf haar zaakjes weer op orde kan krijgen, al zal dat wel zonder Snoop Dogg moeten gebeuren.

Nieuws