Sony en Playstation presenteren eerste trailer voor komende Gran Turismo-film

Sony en Playstation presenteren eerste trailer voor komende Gran Turismo-film

12 mei 2023

The Last of Us, Uncharted, Super Mario Bros. Dat is zomaar een greep uit het groeiende rijtje verfilmingen van populaire games die de afgelopen jaren in de bioscoop te zien waren. Niet alleen de esports in Nederland, maar gaming in het algemeen heeft de laatste jaren een enorme groei doorgemaakt, tot op zo’n niveau dat filmmakers steeds meer brood zien in het verfilmen van populaire spellen. Dat is ook niet zo gek als je bedenkt dat de recent uitgebrachte Super Mario Bros-film een tijd geleden al de grens van één miljard Amerikaanse dollars aan inkomsten genereerde. Bij Sony Pictures Entertainment en Playstation Productions zullen ze hopen op hetzelfde scenario voor de komende verfilming van het legendarische racespel Gran Turismo, waarvan enkele dagen geleden de eerste trailer werd onthuld.

Gebaseerd op waargebeurd verhaal

Het eerste dat opvalt aan de recent uitgebrachte eerste trailer voor de Gran Turismo-film is dat het ongetwijfeld een spectaculair geheel zal worden. De grote verhaallijn van de film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Jann Mardenborough, een Engelse tiener die na het winnen van een reeks Gran Turismo-competities de kans kreeg om een professionele racer te worden. De film, die geregisseerd wordt door Neill Blomkamp (District 9, Elysium), volgt Mardenborough vanaf zijn jeugd en laat zien hoe hij uiteindelijk zijn grote droom ziet uitkomen.

De rol van Mardenborough wordt gespeeld door de Engelse acteur Archie Madekwe (See, Midsommar) en hij wordt bijgestaan door een sterke cast. Zo worden de rollen van de ouders vertolkt door Beninse acteur Djimon Hounsou (Gladiator, Blood Diamond) als vader en de Britse actrice en zangeres Geri Halliwell (Spice Girls, Crank: High Voltage) als moeder. Daarnaast speelt David Harbour, de Amerikaanse acteur die Jim Hopper speelt in de Netflix-hit Stranger Things, de rol van Mardenboroughs trainer en wordt de rol van Mardenboroughs ontdekker Danny Moore vertolkt door niemand minder dan Orlando Bloom (Pirates of the Caribbean, Lord of the Rings).

Meer dan een racefilm

Alhoewel we voorlopig enkel nog maar de eerste trailer van de film hebben kunnen zien, lijkt het erop dat de nieuwe Gran Turismo-verfilming over meer gaat dan alleen racen. Het verhaal leent zich uitstekend voor een bijzonder zogenaamd coming-of-age story, een genre van films waarbij het opgroeien van een persoon (of meerdere personen) centraal staat. Goede voorbeelden van grote hits uit het genre zijn, onder andere, The Lion King, de American Pie-films, en de gehele Harry Potter-franchise.

Gran Turismo lijkt ook die kant op te gaan. De trailer laat beelden zien van hoofdpersoon Mardenborough in zijn jeugd toen hij nog bij zijn ouders woonde en hoe zijn ouders, die beide van hele bescheiden komaf zijn, niet weten wat ze aan moeten met hun gamende zoon. Jann zelf wil virtueel competitief gaan racen, maar zijn ouders vinden dat idee maar niks en willen liever dat hij meer tijd besteed aan zijn studie. Hoe de film er werkelijk uit zal zien, zullen we weten op vrijdag 11 augustus 2023, wanneer de officiële release van de Gran Turismo-verfilming uit zal worden gebracht.

Nieuws