Vitesse Esports gaat samenwerken met Sportcentrum Papendal

Vitesse Esports gaat samenwerken met Sportcentrum Papendal

22 maart 2023

Als je naast gaming en esports in Nederland ook een fan van sport bent, dan zal de naam “Sportcentrum Papendal” je vast bekend in de oren klinken. Dat komt omdat het centrum als dochterorganisatie van het NOC*NSF (het Nederlands Olympisch Comité) bekend staat als het grootste topsporttrainingscentrum van ons land. Om die reden vormt Papendal vandaag de dag de thuisbasis voor heel wat grote professionele sportorganisaties, waaronder de Atletiekunie, het Sport Medisch Centrum Papendal, en voetbalclub Vitesse Arnhem. Daar is zeer recent nog een naam bijgekomen, want Vitesse heeft besloten om voor haar eigen esportsteam een samenwerking aan te gaan met Sportcentrum Papendal.

Wat is Papendal Sportcentrum precies?

Voordat we uitleggen wat de samenwerking tussen Vitesse Esports en Papendal precies inhoudt, nemen we kort een kijkje naar het centrum zelf. Sportcentrum Papendal is een officieel Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO), één van de vier locaties die door het NOC*NSF en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) is opgenomen in het CTO-programma. Dit programma is erop gericht om van Nederland op permanente basis een sportland in de wereldwijde top tien te maken. De andere drie geselecteerde locaties zijn het Olympisch Stadion in Amsterdam, Sportstad Heerenveen, en Topsportcentrum Eindhoven. Op Papendal maken iets meer dan 550 atleten dagelijks gebruik van de state-of-the-art faciliteiten en naast het trainen hebben zij ook de mogelijkheid om op dezelfde locatie te wonen en te studeren.

Hoe gaat de samenwerking met Vitesse Esports eruitzien?

De deal heeft ervoor gezorgd dat Sportcentrum Papendal na voetbalclub Vitesse nu ook Vitesse Esports tot haar partners mag rekenen. Papendal is gespecialiseerd in het ondersteunen van topsporters en het bieden van de allerbeste trainingsfaciliteiten, en van die expertise zullen ook de leden van het esportsteam van Vitesse nu gebruik kunnen maken. Een direct zichtbaar resultaat van de nieuwe samenwerking is de aanwezigheid van het logo van Sportcentrum Papendal op de trainings- en wedstrijdkleding van Vitesse Esports.

“Wij zijn verheugd om de samenwerking met Papendal te intensiveren, als officiële partner”, vertelt Peter Rovers, commercieel directeur van Vitesse, “Met Papendal aan onze zijde hebben we toegang tot hypermoderne trainingsfaciliteiten en de expertise van topcoaches. Vitesse en Papendal geloven in de enorme mogelijkheden van esports en kijken ernaar uit om samen de sportieve doelstellingen te behalen”.

Nieuwe richting voor Papendal

Het enthousiasme van Rovers wordt vanzelfsprekend gedeeld door Jochem Schellens, directeur van Sportcentrum en Hotel Papendal. Met name het feit dat het een mooie mogelijkheid is voor zijn werkgever om een eerste stap te zetten in de snelgroeiende industrie van esports in Nederland en de rest van de wereld vindt hij bijzonder.

“We zijn trots om onze steun te verlenen aan het Vitesse Esports-team en de groeiende gemeenschap van esports-fans en -atleten”, aldus Schellens, “Papendal is altijd al toegewijd geweest aan het ondersteunen van topsport en het bieden van faciliteiten van wereldklasse. We zijn enthousiast om onze expertise te delen met het esports-team van Vitesse.”

Nieuws