Onze selectie : eSports Bookmakers

#
Bookmaker
Voordelen
Bonus
Link

eSports Videogames

Online weddenschappen op
esports in Nederland

Op 1 oktober 2021 werd de markt voor online kansspelen in Nederland officieel gereguleerd, waardoor het voor het eerst in de geschiedenis van het land mogelijk werd om legaal geld in te zetten op online kansspelen. De Nederlandse Kansspelautoriteit (KSC) is verantwoordelijk voor het uitdelen, het managen, en het eventueel intrekken (in geval van inbreuken) van de vergunningen die nodig zijn voor geïnteresseerde partijen om online kansspelen in Nederland aan te bieden. Online aanbieders van sportweddenschappen moeten een specifieke licentie verkrijgen om hun diensten aan Nederlandse spelers aan te bieden.

De verwachting was dat de esports in Nederland ook onderdeel zouden uitmaken van deze regulering, maar dit blijkt voorlopig nog niet het geval. Dat wil zeggen dat het momenteel dus illegaal is om te gokken op esports in Nederland. Spelers en fans kunnen vanzelfsprekend wel esports spelen en volgen via social media, maar het is verboden om geld in te zetten op wat voor manier dan ook. Om dit te kunnen handhaven, heeft de KSC zowel het aanbieden van weddenschappen op esports in Nederland als het wedden op esports in Nederland zelf strafbaar gesteld. In andere woorden, ook als gokker kan je in dit geval dus wettelijk in de problemen komen als je vanuit Nederland toch geld inzet op esports.

Het is voorlopig nog niet bekend wanneer er eventueel een verandering in de wetgeving rondom het gokken op esports in Nederland verwacht kan worden, maar tot die tijd zijn virtual sports een mogelijk alternatief voor spelers die graag inzetten op virtuele sport events. Dit zijn visuele recreaties van echte sportevenementen waarbij de uitkomst worden bepaald door een zogenaamde RNG of Random Number Generator. Dit in tegenstelling tot esports, waar de uitkomst wordt bepaald door de besturing van de speler.