Heb jij de nieuwe Vondel-map in Call of Duty al uitgeprobeerd?

Heb jij de nieuwe Vondel-map in Call of Duty al uitgeprobeerd?

22 juni 2023

Fantaseer je al langer over hoe cool het zou zijn om Call of Duty in Nederland te spelen? En dan bedoelen we niet dat je de game speelt terwijl je fysiek in Nederland zit, maar dat het spel zich letterlijk afspeelt in Nederland. Tot voor kort was dat nog slechts een droom voor de fans van Call of Duty en esports in Nederland, maar daar is nu verandering in gekomen. Infinity Ward, het bedrijf van Activision Blizzard dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de Call of Duty-franchise, heeft recent namelijk een nieuwe map uitgebracht met de naam “Vondel” en deze speelt zich volledig af in een CoD-versie van onze hoofdstad.

Vondel voor Call of Duty: Warzone 2.0

Het gebeurt niet iedere dag dat er een nieuwe map wordt toegevoegd aan Call of Duty en zeker niet een uitgebreide map als Vondel. Qua formaat valt de nieuwe map tussen Al Mazhrah en Ashika Island. Er zijn in totaal vijftien points of interest gemaakt binnen Vondel en die hebben vrijwel allemaal duidelijke links naar trekpleisters uit het echte Amsterdam. Zo kan je er een verlaten dierentuin verkennen, een voetbalstadion bezoeken, en middeleeuws kasteel uit de tijd van de Saksen betreden.

Daarnaast haalt ook het algemene design van de map zijn inspiratie zeer duidelijk ook Amsterdam en de bredere typisch Nederlandse landschappen. Als je de map nog niet gespeeld hebt, bereid je dan voor op een mengeling van straten, grachten en grotere gebouwen, inclusief bekende real-life locaties. Denk daarbij, bijvoorbeeld, aan het Centraal Station in Amsterdam en het Rijksmuseum. Tenslotte is de naam van de nieuwe map natuurlijk een knipoog naar het bekende Vondelpark in de hoofdstad, dat op haar beurt weer vernoemd is naar de Nederlandse schrijver Joost van den Vondel, ook wel bekend als “de Shakespeare van de Lage Landen”.

In de trailers die voorafgingen aan de lancering van Vondel op woensdag 14 juni om 18:00 uur (Nederlandse tijd) werd voornamelijk aandacht besteed aan de Warzone-map. De nieuwe map is echter ook direct beschikbaar gemaakt in multiplayer mode en naar verluidt komen er nog andere toepassingen aan. Activision liet al weten dat er ook aan battle royale-modus naar Vondel zal komen, plus een speciale door Amsterdam geïnspireerde Gulag. In Call of Duty is zo’n Gulag een spelsysteem waarbij uitgeschakelde spelers moeten vechten voor een tweede kans in plaats van dat ze die automatisch krijgen.

Meer nieuwe snufjes in Warzone 2.0

Alsof de introductie van de nieuwe Vondel-map nog niet genoeg was, kwam Infinity Ward ook gelijk met vijf andere nieuwe pas op de proppen. Ahkdar Village, Mawizeh Marshlands, Mercado, Penthouse en Showdown werden ook toegevoegd aan de game. Daarnaast is er met de Tactical Amphibious Vehicles (TAVs) een nieuw voertuig toegevoegd en markeert Call of Duty: Warzone 2.0 de terugkeer van de Favorite Supply Boxes. Ook beschikt het spel over de dynamische mist- en rookeffecten waar de afgelopen maanden zo veel over te doen was in de community.

Nieuws