Highlights van de meest recente Xbox Games Showcase

Highlights van de meest recente Xbox Games Showcase

18 juni 2023

Nog niet zo lang geleden schreven we voor onze Belgische zusterwebsite een artikel over de nieuwste Playstation Showcase, een uur lang exclusieve insights over de nieuwste games en content voor de console van Sony. Niet zo gek dus, dat miljoenen mensen ernaar uitkeken, maar Sony is niet het enige bedrijf dat zulke events organiseert voor haar fans. Ook grote rivaal Microsoft weet dat de fans van haar eigen console, de Xbox, altijd reikhalzend uitkijken naar nieuwe games en content. Daarom was het afgelopen zondag 11 juni tijd voor de nieuwste Xbox Games Showcase, met meer dan een uur aan trailers, scoops en gloednieuwe content voor zowel de Xbox Series-consoles als de computer. In dit stuk zetten we kort enkele van de grootste highlights voor je op een rijtje.

Starfield

De meeste aandacht tijdens de Xbox Games Showcase werd besteed aan Starfield, oftewel “Skyrim in space”, als we director Todd Howard mogen geloven. En afgaande op de vrijgegeven beelden, lijkt Howard niet te overdrijven. Bethesda, de ontwikkelaar van de game die ook achter titels als Fallout 3 en Elder Scrolls zit, trakteerde kijkers namelijk op een trailer van maar liefst 45 minuten (link naar Youtube-video hier). De verwachtingen rondom Starfield zijn al hooggespannen en de video heeft ervoor gezorgd dat deze zo mogelijk nóg hoger zijn nu. Van de graphics en de gameplay tot de storyline en het world building; Starfield lijkt een van dé action RPG’s van het jaar te gaan worden.

Avowed

De meest recente Xbox Games Showcase leverde de allereerste gameplaybeelden van Avowed, de langverwachte action RPG-game van Obsidian die later dit jaar uit zou moeten komen. Obsidian, dat naam maakte met onder meer Fallout: New Vegas en Dungeon Siege III, heeft een game gemaakt die op het eerste gezicht een beetje doet denken aan Skyrim. De fans van Obsidian hebben Avowed ook al omgedoopt tot de nieuwe “Skyrim killer”. Alhoewel de animatie een klein beetje ouderwets lijkt, ziet de komende game er erg goed uit en het zou zomaar kunnen dat de fans van het fantasy genre er binnenkort een nieuwe favoriet bij hebben.

Forza Motorsport

Ook uitstekend nieuws voor de fans van Forza Motorsport (en voor de fans van esports in Nederland in het algemeen), want Sony maakte op zondag ook van de gelegenheid gebruik om de releasedatum van de nieuwste editie van de racing game bekend te maken. De eerste teasers voor het spel werden al in 2020 gereleaset en begin dit jaar werd de nieuwsgierigheid nog eens aangewakkerd met een nieuwe trailer, maar een datum voor de release was er tot nu toe nog niet. Sinds de meest recente Xbox Games showcase weten we echter dat deze gepland staat voor dinsdag 10 oktober 2023, voor zowel Xbox als PC.

Microsoft Flight Simulator 2024

We sluiten dit lijstje af met een mention voor de komende editie van de legendarische Flight Simulator franchise. Alhoewel de release pas gepland staat voor 2024, zowel voor Xbox als PC, zagen de beelden tijdens de Xbox Games Showcase er beter uit dan ooit. De simulator lijkt ook meer op een echte game dan ooit, dus Microsoft zou zomaar weer een hit in handen kunnen hebben.

Nieuws