Le Mans Ultimate, de gloednieuwe officiële game voor de 24 uur van Le Mans

Le Mans Ultimate, de gloednieuwe officile game voor de 24 uur van Le Mans

8 juni 2023

Het is nog geen 24 uur geleden dat Max Verstappen in Barcelona zijn vijfde Grand Prix van het seizoen won in de Formule 1 en het volgende mooie nieuws voor Nederlandse racefans staat alweer klaar. Dit keer zullen ook de fans van esports in Nederland hun oren spitsen, want spelontwikkelaar Motorsport Games Inc. Studio 397 heeft namelijk zojuist aangekondigd dat het bezig is met de ontwikkeling van een gloednieuw officieel spel voor de 24 uur van Le Mans en het FIA WEC (World Endurance Championship). De game, getiteld Le Mans Ultimate, moet een passende erkenning worden voor de ultieme uitdaging in het langeafstandsracen in het jaar dat de 24 uur van Le Mans haar honderdste verjaardag viert.

Boordevol officiële content

Een van de belangrijkste aspecten van een racing game zijn de rechten. Dat wil zeggen, de aanwezigheid van de officiële content in de game in kwestie. In het geval van Le Mans Ultimate gaat het dan over, bijvoorbeeld, de officiële voertuigen en circuits van het FIA World Endurance Championship 2023, en op dit vlak kunnen we de fans in ieder geval al geruststellen. Van Ferrari tot Porsche en van Spa-Francorchamps tot het Circuit de la Sarthe (de officiële naam van het circuit van Le Mans): allemaal zie je ze terug in Le Mans Ultimate.

“Dit jaar viert de 24 uur van Le Mans haar honderdjarig jubileum en het prestige van deze race is ongeëvenaard”, vertelt Pierre Fillon, voorzitter van de Automobile Club de l’Ouest (ACO), de eigenaar en oprichter van de 24 uur van Le Mans, “Het is dan ook niet meer dan logisch, in dit nieuwe gouden tijdperk van de endurance-racerij, dat fans dit eigenhandig willen ervaren. De videogames van vandaag de dag geven hen die mogelijkheid. Na het enorme succes van de Le Mans Virtual Series en de virtuele 24 uur van Le Mans, is Le Mans Ultimate… de ultieme game om de sensatie van het racen op Le Mans te ervaren. Bedankt Motorsport Games en Studio 397 voor een game die alle ingrediënten heeft om zeer populair te worden”.

Eerste fan preview al in juni

Gezien de grote populariteit van de 24 uur van Le Mans en de daarbij horende interesse in de komende game organiseert de ACO van woensdag 7 juni tot en met zondag 11 juni de First Look Preview (presented bij Trustmaster) op het Circuit de la Sarthe. Daar zullen vertegenwoordigers van Le Mans Ultimate aanwezig zijn om fans een uniek voorproefje van het spel te geven. Daarnaast zullen er ook verschillende race simulators worden neergezet voor de fans, onder meer voor de Porsche 963 Hypercar en de Ferrari 488 GTE.

“Het is geweldig om de wereld voor het eerst kennis te laten maken met Le Mans Ultimate”, zegt Stephen Hood, CEO bij Motorsport Games, “In dit jubileumjaar hebben we nauw samengewerkt met de ACO om de sensatie van de 24 uur van Le Mans en het FIA WEC naar alle fans over de gehele wereld te kunnen brengen. We willen ervoor zorgen dat ze zich vanaf het begin betrokken voelen bij Le Mans Ultimate, door ze mee te nemen op een gamereis met updates en reportages achter de schermen via onze socialmedia-kanalen om de ontwikkeling en de opwinding te laten zien die we allemaal hebben bij Studio 397 en Motorsport Games om de beste ervaring voor gamers en motorsportfans te produceren”.

Nieuws