Eerste Breda Esports Conferentie een groot succes

Eerste Breda Esports Conferentie een groot succes

20 december 2022

De esports in Nederland zitten de laatste jaren sterk in de lift. Er worden steeds meer toernooien georganiseerd in ons land en ook het grotere publiek lijkt steeds meer betrokken te raken bij de industrie. Een goed voorbeeld daarvan is de recente opening van de vijfde locatie van Go!Gaming, een initiatief van bioscoopketen Pathé en het H20 Virtual Sports Centre in Purmerend. Ook de stad Breda, in het zuiden van ons land, lijkt ondertussen de toegevoegde waarde van de ontwikkelende esports-industrie te beseffen, want vorige week werd daar de eerste Breda Esports Conferentie gehouden.

Potentieel van esports in Nederland

“De gemeente Breda heeft in het bestuursakkoord aangegeven in esports te willen investeren en voegt hiermee de daad bij het woord”, zei Max van Kuipers, de organisator van de conferentie, voorafgaand aan dezelfde conferentie, “Ik ben ontzettend blij dat ik dit als geboren Bredanaar mag organiseren en ik geloof dat het een top-event wordt!”

Van Kuipers, die ook bestuurslid is bij de Nederlandse esports organisatie Dynasty Esports en bij de Stichting Gezond Gamen, sloeg voor de organisatie van de Breda Esports Conferentie de handen in ineen met Breda Game City, het eerdergenoemde Dynasty Esports, en de gemeente Breda zelf. De eerste editie van het event draaide vooral om het delen van kennis en ervaringen. Om die reden werd er een hele reeks boeiende sprekers uitgenodigd, waaronder enkele leden van het Nederlands Olympisch Comité (NOC*NSF), van de succesvolle Nederlandse esports organisatie Team Liquid, en de BUas (Breda University of Applied Sciences). De hele conferentie vond plaats in de grote hal van Breepark, gelegen aan de Bavelseparklaan 7 in Breda, op woensdag 14 december.

Drie segmenten

De Breda Esports Conferentie was opgedeeld in drie segmenten, waarbij ieder segment een eigen ruim onderwerp en sprekers kreeg. In het eerste segment kwamen vertegenwoordigers van esports organisaties Team Liquid en Dynasty Esports aan het woord om over hun ervaringen in de nationale en internationale werelden van esports te vertellen. Daarnaast gingen ze ook dieper in op de kansen die zij zien binnen de industrie voor ondernemers en creatievelingen. Ook kreeg Jerry Driessen, Marketing & PR Director bij influencer-bureau Fanflock en zelfbenoemd marketingexpert, een half uurtje spreektijd.

Het tweede segment bestond uit zogenaamde roundtables, waarbij bezoekers de kans kregen om direct met de uitgenodigde experts te spreken. Opnieuw was hierbij het grote doel om geïnteresseerden in gaming en esports in Nederland bij elkaar te brengen om samen de vele opportunities binnen de industrie te verkennen. Het derde en laatste segment ruimde plaats op het sprekerspodium in voor projectmanager Ruud Hekker, die vertelde over de recente positioneringspaper van het NOC*NSF. De nadruk lag daarbij vanzelfsprekend op esports en de plek die het NOC*NSF voor virtuele sport ziet in de toekomst. Rond 18:00 uur werd de eerste Breda Esports Conferentie afgesloten met een borrel waar alle bezoekers nog eens hun opgedane kennis konden overlopen en nieuwe connecties konden opdoen binnen de Nederlandse esports-wereld.

Nieuws