Forbidden West verzilvert helaas geen nominaties bij Game Awards

Forbidden West verzilvert helaas geen nominaties bij Game Awards

13 december 2022

Zoals ieder jaar vormden de Game Awards ook dit jaar weer een van de absolute hoogtepunten op de wereldwijde esports-kalender. Op donderdag 8 december werd de ceremonie live uitgezonden vanuit het Microsoft Theater in Los Angeles (Californië, Verenigde Staten) en in de aanloop besteedden wij al aandacht aan het event. Dat komt omdat er dit jaar, voor het eerst in enkele jaren, weer een game van Nederlandse makelij meedong naar de belangrijkste prijzen. Horizon Forbidden West van ontwikkelaar Guerilla Games sleepte maar liefst zeven nominaties binnen, waaronder voor Best Game Direction, Best Action/Adventure, en de prestigieuze Game of the Year Award. Helaas wist de grootste Nederlandse game ooit geen van deze nominaties te verzilveren.

Teleurgestelde fans

Het mislopen van in ieder geval één Game Award zal als een teleurstelling hebben gevoeld voor de mensen bij Guerilla Games, maar het is belangrijk om te onthouden dat er werd opgebokst tegen de beste games van het jaar. Een nominatie op zich is al een hele prestatie en eentje om onverdeeld trots op te zijn. Het mocht niet zo zijn voor Forbidden West dit jaar, maar het werden desondanks een memorabele paar weken voor onze landgenoten. Enkel God of War: Ragnarök (11) en Elden Ring (8) ontvingen meer nominaties dan Forbidden West, en het waren ook deze twee spellen die uiteindelijk de grote winnaars van de Game Awards 2022 werden. In iedere categorie waar Forbidden West voor was genomineerd was het uiteindelijk een van deze twee games die er met de prijs vandoor ging.


NOMINATIES FORBIDDEN WEST

UITEINDELIJKE WINNAAR

Game of the Year

Elden Ring

Best Game Direction

Elden Ring

Best Narrative

God of War: Ragnarök

Best Art Direction

Elden Ring

Best Audio Design

God of War: Ragnarök

Best Performance

God of War: Ragnarök (C. Judge)

Best Action/Adventure

God of War: Ragnarök

Als we de fans van Forbidden West op Reddit en andere platformen mogen geloven, is de teleurstelling over het mislopen van een Game Award groot. Zeker in de categorieën Best Sound Design en Best Art Direction werd succes verwacht, omdat de game geweldig presteert op audiovisueel vlak. Echter, gezien de hevige concurrentie valt het mislopen van awards veel meer te wijten aan de kwaliteit van de andere genomineerden dan aan tekortkomingen van Forbidden West zelf. Daar komt nog bij dat de fans ook al kunnen uitkijken naar Horizon Forbidden West Burning Shores DLC (downloadable content), waarvan de release op Playstation 5 gepland staat voor 19 april 2023.

God of War en Elden Ring grote winnaars

Tijdens de Game Awards 2022 werden er in totaal 26 awards uitgedeeld voor gaming en media (aangevuld met 6 awards voor esports) en maar liefst 10 van die awards gingen naar God of Ward: Ragnarök en Elden Ring. Met zes Game Awards werd God of War de grote winnaar dit jaar, terwijl Elden Ring met vier prijzen op de tweede plek van meest gedecoreerde games eindigde. Het bijzondere “Stray” van studio Annapurna Interactive, waarin de speler een zwerfkat bestuurt, verraste met twee Game Awards (Best Independent Game en Best Debut Indie Game).

Nieuws