Nieuwe functies op komst voor Career Mode in FIFA23

Nieuwe functies op komst voor Career Mode in FIFA23

2 augustus 2022

Groot nieuws voor de spelers en fans van de FIFA franchise, want developer EA Sports heeft deze week de eerste officiële trailer gepubliceerd van FIFA23, de komende nieuwste editie van het wereldberoemde voetbalspel. Gezien de populariteit van de game in ons land, Nederland kwalificeerde zich recent zelfs nog voor de FIFAe Nations Cup 2022, zal de trailer ook bij ons heel wat aandacht trekken. Dat komt niet alleen door de verbeterde graphics, maar ook door de nieuwe features die zijn toegevoegd aan Career Mode. In dit stuk zetten we kort enkele van de belangrijkste veranderingen en nieuwste Career Mode features op een rijtje.

Player Career Personality

Een van de meest opvallende toevoegingen aan FIFA23 Career Mode in vergelijking met FIFA22 is de player career personality feature. Deze heeft betrekking op het karakter en de persoonlijkheid van je speler, en de manier waarop deze zich ontwikkelen. Dit heeft daarna ook effect op de speelstijl van de speler op het veld. Er zullen in totaal drie player career personalities in het spel zitten:

  • Maverick: dit type neemt meer risico in het veld en schiet sneller zelf dan, bijvoorbeeld, een pass te geven naar een teamgenoot.
  • Virtuoso: dit type focust op skills en performance, en neemt over het algemeen een meer bescheiden rol op in het team.
  • Heartbeat: dit type is meer een teamspeler en verkiest om goals op te bouwen samen met zijn teamgenoten.

Playable highlights

De toevoeging van playable highlights in Career Mode is ook heel interessant, zeker voor spelers die niet altijd genoeg tijd hebben om hele wedstrijden te spelen. De playable highlights features geeft spelers de kans om enkel deel te nemen aan de virtuele wedstrijden bij belangrijke momenten, zoals doelkansen en veelbelovende aanvalsacties. Op deze manier wil EA Sports het spel aantrekkelijker maken voor spelers die niet alle wedstrijden volledig kunnen uitspelen. Het is dus een soort van middenweg tussen complete wedstrijden spelen en simuleren.

Hoofdmenu ondergaat re-design

In de trailer voor de nieuwe FIFA23 game gaat EA Sports ook iets dieper in op het hoofdmenu van Career Mode en de veranderingen die zijn doorgevoerd voor dit menu. Volgens de ontwikkelaar is het hoofdmenu een essentieel onderdeel van de speelervaring, omdat spelers hier veel tijd doorbrengen. Niet eens om enkel te navigeren, maar om hun team te managen. Zo wordt de interface helemaal veranderd om interacties met andere partijen overzichtelijker te maken en wordt de zoekfunctie verbeterd, zodat spelers minder tijd hoeven te besteden aan navigatie en meer aan team management, waar het uiteindelijk om draait.

EA Sports heeft al eerder laten weten dat FIFA23 uit zal worden gebracht op 30 september van dit jaar en dat er twee verschillende edities zullen bestaan: Standard en Ultimate. De game zal beschikbaar zijn voor Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC en Stadia.

Nieuws