Eredivisie lanceert samen met DreamHack nieuwe KPN eDivisie Cup

Eredivisie lanceert samen met DreamHack nieuwe KPN eDivisie Cup

13 januari 2023

Goed nieuws voor de fans en vooral de spelers van FIFA 23 in Nederland, want de Eredivisie heeft in samenwerking met DreamHack Sports Games (DHSG) een gloednieuw toernooi aangekondigd. Vanaf woensdag 18 januari 2023 begint de nieuwe KPN eDivisie Cup met een reeks kwalificaties met als doel om de Club Kampioenschappen en uiteindelijk de KPN eDivisie Cup Finals te bereiken. Aangezien het om de tweede officiële esports competitie van de Eredivisie gaat, draait alles om het vertegenwoordigen van de clubs uit de huidige Eredivisie. In dit artikel leggen we kort uit hoe de KPN eDivisie precies gaat werken en hoe je zelf kan meedoen.

Wanneer wordt er gespeeld?

Allereerst, het speelschema van het toernooi, voor zover dat al bekend is gemaakt door de organisatoren. Zoals we eerder al aanhaalden, begint de KPN eDivisie Cup met een vijf kwalificatierondes, welke allemaal worden gespeeld op Playstation 4 en waarvan de eerste plaats zal vinden op woensdag 18 januari. Daarna volgen nog rondes op 25 januari, 1 februari en 8 februari, en de play-offs op 15 februari. Iedere kwalificatieronde levert één winnaar per Eredivisieclub op, dus 18 winnaars (één voor iedere club in de Eredivisie) per ronde.
De 72 beste teams bepalen in het eerste offline event van het toernooi op 22 februari, de Club Kampioenschappen, welke speler iedere Eredivisieclub mag vertegenwoordigen bij de KPN eDivisie Cup Finals. Terwijl we al weten dat de Club Kampioenschappen zullen gespeeld worden bij de H20 Esports Campus in Purmerend, zijn de datum en de locatie voor de finalerondes nog niet bekendgemaakt.

Wat valt er te winnen?

Nu je weet hoe de KPN eDivisie Cup eruit gaat zien, wil je waarschijnlijk weten wat er eigenlijk te winnen valt. Naast het prestige van de bekertitel ontvangt de winnaar ook €2.000 aan prijzengeld, maar er is meer. Het toernooi is ook een initiatief van de Eredivisie en de KNVB (Koninklijke Nederlandse Voetbalbond) om aanstormend FIFA-talent in Nederland te ontdekken. Iedere deelnemer krijgt dus de kans om zich in de kijker te spelen en hoe verder hij of zij komt, hoe groter de kans is dat hij of zij opvalt bij een Eredivisieclub. Ten slotte ligt er voor de winnaar van de KPN eDivisie Cup een plekje in de officiële voorselectie van eOranje, het officiële virtuele Nederlandse elftal, in het verschiet.

Hoe doe je mee?

Als je toegang hebt tot een Playstation 4, FIFA 23 en een goede internetverbinding kan je meedoen, zo simpel is het. De KPN eDivisie Cup is open voor alle spelers in Nederland en deelnemen gebeurt via PS4 Tournaments. Mocht je nog niet zo bekend zijn met dit officiële formaat van Playstation, dan vind je hier een korte video met uitleg. Daarnaast zullen ook alle clashes in de KPN eDivisie Cup live te volgen zijn op de officiële kanalen van de KPN eDivisie, waaronder Youtube, Twitch en Twitter. Meer is niet nodig om deel uit te maken van het grootste FIFA 23 fan event van Nederland!

Nieuws