Max Verstappen woedend na tech issues bij virtuele 24H van Le Mans

Max Verstappen woedend na tech issues bij virtuele 24H van Le Mans

18 januari 2023

De tweede editie van de Le Mans Virtual Series is afgelopen zaterdag, 14 januari 2023, op z’n einde gekomen, en hoe. De vijfde en laatste race van het seizoen 2022-2023 werd gereden op de virtuele versie van het legendarische Circuit de la Sarthe, de officiële thuisbasis van de 24 Uur van Le Mans, en er was weer genoeg om over te praten na afloop. Alhoewel Team Redline en R8G Esports in de prijzen vielen door respectievelijk de Le Mans Prototype-klasse (LMP) en de Grand Touring Endurance-klasse (GTE) te winnen, ging het in de nabeschouwingen met name over Max Verstappen. De regerend wereldkampioen in de Formule 1 maakte deel uit van Team Redline en lag op koers om te winnen op het Circuit de la Sarthe, maar onverwachte technische problemen met de servers van de organisatie gooide roet in het eten. Daar was onze landgenoot vanzelfsprekend niet blij mee, om het zachtjes uit te drukken.

Verschillende technische problemen

Alhoewel Verstappen zich na afloop van de race het meest uitsprak over de serverproblemen tijdens het event, waren er heel wat meer virtuele coureurs die last hadden van de zwakke infrastructuur van de game. De Le Mans Virtual Series wordt georganiseerd door Motorsport Games, dat onder andere eigenaar is van rFactor 2, het spel waarin het kampioenschap gespeeld wordt. Waar het rijgedrag van de voertuigen in de game als voorbeeldig wordt gezien binnen de industrie, laat de stabiliteit van het spel nog altijd veel te wensen over. Verstappen verloor zijn connectie terwijl hij op kop reed, maar er werden op andere momenten ook andere wagens plotseling uitgesloten van het spel en er werden ook nog twee red flags gehesen. In totaal lag de race bijna drie uur stil en bij momenten leek het erop dat het de servers van de organisatie allemaal een beetje te veel werd.

“Er zijn twee rode vlaggen geweest, ze annuleerden de regen [functie in het spel om het te laten regenen], misschien omdat dat al zo veel invloed heeft, en mensen verloren nog steeds hun verbinding”, zei Verstappen via Twitch na afloop van de race, “Of een gegeven hadden ook wij er last van en zij [de organisatie] doen er gewoon helemaal niks aan, want daarna bleven mensen hun verbinding verliezen. Eerlijk waar, het is een grap. Dit kan je geen evenement noemen, het is een clown show. Daarom was het beter om de auto maar terug te trekken uit de race”.

Laatste keer voor Verstappen?

Onze landgenoot nam dus duidelijk geen blad voor de mond en dat was nog niet alles. De wereldkampioen liet ook weten dat hij voor de laatste keer mee heeft gedaan aan de Le Mans Virtual Series. “Ze [de organisatie] heeft hun eigen game niet eens onder controle”, ging hij verder op Twitch, “Dit is de derde keer dat dit gebeurt met mij, dat ik eruit gegooid word terwijl ik aan het racen ben. Het is ook de laatste keer dat ik heb meegedaan, want wat voor nu heeft het […] Je probeert die race te winnen, waar je twee maanden voor hebt getraind, en dan gaan zij er zo mee om”.

Nieuws