Tijd voor de 4de ronde van NK Allround Gaming met Kartrider: Drift

Tijd voor de 4de ronde van NK Allround Gaming met Kartrider: Drift

19 april 2023

De echte fans van gaming en esports in Nederland hoeven we het hoogstwaarschijnlijk niet meer te vertellen, maar op dit moment is het Nederlands Kampioenschap Allround Gaming in volle gang. Zoals we in maart al uitlegden, bestaat het NK uit vijf rondes en in iedere ronde staat een andere game centraal. Na qualifiers voor Rocket League in de eerste ronde, Fall Guys in de tweede ronde en Brawlhalla in de derde ronde is het volgende week tijd voor ronde vier. Daarin draait alles om de free-to-play multiplayer racing game Kartrider: Drift.

Kartrider: Drift op NK Allround Gaming

Aangezien Kartrider: Drift niet het allerbekendste racespel is dat er bestaat in Nederland, zullen we eerst kort deze titel voorstellen. Kartrider: Drift is een multiplayer racing game dat ontwikkeld werd door de Japans-Zuid-Koreaanse game studio Nexon en dat deel uitmaakt van de populaire Crazy Arcade-franchise. In het spel racen de spelers met zowel fictieve voertuigen als wagens van bestaande merken, zoals bijvoorbeeld BMW. Kartrider: Drift werd in 2019 voor het eerst aangekondigd en begin 2023 kwam de game uit op meerdere platforms, waaronder Windows, Android en iOS.

Op zich was de keuze van Gamer.nl en Bol.com, de organisatoren van het NK Allround Gaming, voor Kartrider: Drift bijzonder, maar dat maakt de komende vierde ronde van het kampioenschap niet minder interessant. Op woensdag 26 april staat de start van deze ronde op de agenda en inschrijvingen zijn op het moment van schrijven nog altijd open. Mocht het je dus leuk lijken om mee te doen aan het NK Allround Gaming, dan kan je via deze link jouw inschrijving opsturen. Zoals we in onze eerdere artikels over het NK al schreven, kan iedereen meedoen aan de toernooien.

Grote finale in mei

Iedere qualifier voor het Nederlands Kampioenschap Allround Gaming bestaat uit 1v1 games in een van de vijf games die zijn geselecteerd voor het toernooi. Eerder noemden we al Rocket League, Fall Guys en Brawlhalla als games die al gespeeld zijn. Komende week wordt ook de kwalificatieronde voor Kartrider: Drift afgerond, waarna op woensdag 10 mei de vijfde en laatste qualifier gespeeld wordt. Het razendpopulaire Fortnite is de game of choice voor de afronding van de kwalificatiefase.

Het feest is dan echter nog niet voorbij, verre van zelfs, want op woensdag 24 mei staat de grote finale op de planning. Deze zal worden afgewerkt in de state-of-the-art Esports Game Arena in Alphen aan de Rijn. Daar zullen in totaal twintig finalisten het tegen elkaar opnemen in alle vijf de games die eerder al genoemd werden in dit artikel, om te beslissen wie uiteindelijk de beste allround games van Nederland is. Overigens is die titel goed voor meer dan alleen de glorie en de eer, want er zijn ook mooie prijzen in het vooruitzicht van de beste spelers gesteld. Zo krijgt de winnaar, bijvoorbeeld, een cadeaubon voor Bol.com ter waarde van maar liefst € 3.000, terwijl de nummers twee en drie cadeaubonnen krijgen van respectievelijk € 1.500 en € 750.

Nieuws